Ktoś się podczepia pod Forumsamochodowe i mnie wkurza

24 Maj 2009, 13:08

Dostałem dziś rano taki list (jestem od dawna na forum, ale musiałem się dziś zarejestrować "na świeżo", bo moje konto znikło, być może przez długi czas nieaktywności):

"Cześć
Z tej strony Rafał, nie jestem żadnym marketingowcem ani kolesiem który chce ci wepchnąć coś z czego sam nigdy nie korzystał. Tak jak ty jestem użytkownikiem forumsamochodowe.pl ale wracając do rzeczy... od kilku miesięcy gram w Bwin, obstawiam mecze no i co najważniejsze zarabiam na tym fajne pieniądze.
Jeżeli nie interesujesz się sportem lub nie wiesz kto wygra zawsze można pograć w pokera lub inne emocjonujące gry - bez wychodzenia z domu.
Chcesz to sprawdź bo nie zaszkodzi: www.bwin.com
Jak klikniesz w link to masz tam informacje jak dostać 100zł bonusu.
Pozdr.
Rafał" gość ma adres [email widoczny po zalogowaniu]

Odpisałem kolesiowi, że jak jeszcze raz go spotkam, narobię mu kłopotu i właśnie zamierzam to zrobić, bo nie lubię takich cwaniaków. Zrobicie coś z tym?
Babcia Chrysler
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

24 Maj 2009, 14:01

Napisz o tym do naszego adminka na pw.On poradzi ci co z tym zrobić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

24 Maj 2009, 18:05

Dzięki za radę. Już napisałem.

Cóż, po prostu uważam, że jeżeli ktoś wysyła takie głupoty ludziom i podpisuje się [email widoczny po zalogowaniu] to zwyczajnie robi krecią robotę, kierując złość odbiorców w stronę forum. A ja jestem szczególnie cięty na robienie z ludzi durni i na cwaniactwo. Czy to jest do k...y nędzy jedyna polska specjalność?!

Pozdrawiam
Babcia Chrysler
Nowicjusz

24 Maj 2009, 20:17

Hej ja też miałem to samo dzisiaj na poczcie i też napiszę do admina!!!

"Cześć
Z tej strony Rafał, nie jestem żadnym marketingowcem ani kolesiem który chce ci wepchnąć coś z czego sam nigdy nie korzystał. Tak jak ty jestem użytkownikiem forumsamochodowe.pl ale wracając do rzeczy... od kilku miesięcy gram w Bwin, obstawiam mecze no i co najważniejsze zarabiam na tym fajne pieniądze.
Jeżeli nie interesujesz się sportem lub nie wiesz kto wygra zawsze można pograć w pokera lub inne emocjonujące gry - bez wychodzenia z domu.
Chcesz to sprawdź bo nie zaszkodzi: www.bwin.com
Jak klikniesz w link to masz tam informacje jak dostać 100zł bonusu.
Pozdr.
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www

24 Maj 2009, 23:15

Do mnie przyszło to samo.Zobaczymy co na to Artek.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

25 Maj 2009, 09:36

A ja też dostałam dokładnie to samo. :twisted:
Kasik
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 99
Miejscowość: Opolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Samochody Toyoty otrzymają karty SIM
    Japoński operator telekomunikacyjny KDDI będzie dostarczał karty SIM do połączonych w sieci samochodów Toyoty. Nowe karty umożliwią globalną komunikację i wymianę danych między autami. Do 2020 roku Toyota zamierza ...

25 Maj 2009, 12:17

A ja nie mam nic przeciwko temu listowi. Tylko czy jak się tam przegra to trzeba płacić? :mrgreen:
erykoski5
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Leszno

25 Maj 2009, 13:21

erykoski5 napisał(a):A ja nie mam nic przeciwko temu listowi. Tylko czy jak się tam przegra to trzeba płacić?

Nie, działa to na innej zasadzie. Dostaniesz 100 zł bonusu, jeżeli masz rekomendację innego usera (w tym przypadku Rafała), wpłacisz na konto bwin np. 40 zł i obstawiasz za łączną kwotę 140 zł. Żeby ją wypłacić musisz obrócić wszystko, czyli zagrać w przeciągu jakiegoś czasu (kilku miesięcy) wszystkimi pieniędzmi. Jak wygrasz - wypłacasz, jak przegrasz - toś d..a wołowa i dałeś się wydymać.

W przeważającej ilości przypadków ludzie dają zrobić z siebie debili. :mrgreen:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Maj 2009, 21:08

Dziękuję za szybkie reakcje w tej sprawie.

Mail o którym mowa został stworzony dla osoby która miała z nami współpracować, ale niestety jak widać po tej akcji jaka wyszła ze spamem adres od razu usunąłem (tak żeby nie było już do niego dostępu) i podziękowałem serdecznie za zaśmiecanie skrzynek i niechciany spam użytkownikom (nie toleruję tego typu metod).

Przepraszam za zaistniałą sytuację wszystkich forumowiczów.

Newslettery i mailingi wysyłane są z adresu info@forumsamochodowe .pl i zawsze jest informacja o wysyłce zgodnie z regulaminem forum.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2016

27 Maj 2009, 16:34

ArteK napisał(a):Mail o którym mowa został stworzony dla osoby która miała z nami współpracować, ale niestety jak widać po tej akcji jaka wyszła ze spamem adres od razu usunąłem (tak żeby nie było już do niego dostępu) i podziękowałem serdecznie za zaśmiecanie skrzynek i niechciany spam użytkownikom (nie toleruję tego typu metod).

Skąd znasz tego typa?
Dostałem identycznego maila od Rafała, właśnie z konta forumsamochodowe.pl , ale również drugiego z ForumPC.pl, tyle, że ten drugi mail jest [email widoczny po zalogowaniu] wygląda więc na mail główny, a nie jeden z maili pracowników/współpracowników.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Maj 2009, 16:57

Moja poczta wykryła to jako spam.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

29 Maj 2009, 11:59

ArteK napisał(a):Przepraszam za zaistniałą sytuację wszystkich forumowiczów.

Przecież to nie Twoja wina - ja się nie gniewam :grin:
Kasik
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 99
Miejscowość: Opolskie

30 Maj 2009, 19:20

Po prostu ktoś cwaniaczył, forumowicze donieśli (ja też), Admin szybko zareagował i tyle. Dziękuję.
Babcia Chrysler
Nowicjusz