Ktoś upaprał mi auto lakierem. Co robić?

10 Paź 2009, 16:47

Jakiś d...l (z wielką chęcią napisałbym więcej o tym człowieku; Bóg dał, że nie przyłapałem go bo czekałbym teraz na sprawę) malował swoje autko sprajem na parkingu pod blokiem i tak się nieszczęśliwie złożyło, że mój samochód stał obok. Efekt: pół samochodu (złoty kolor) w czerwonych kropkach. W ASO poradzili żeby mył naftą - nawet nie drgnie. Ma ktoś jakiś pomysł?
Otwierając drzwi postaraj się nie obić samochodu obok.
Starski
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • 11 Paź 2009, 07:10

Jeżeli malował pod blokiem to może stały bywalec i jeszcze go zobaczysz, bo trochę to dziwne żeby ktoś przyjeżdżał pod nie swój blok i malował samochód.
    A co do lakieru to tylko polerka zostaje i to nie ręczna tylko mechaniczna bo ręcznie to się nie osiągnie takiego efektu.
    PrezesArtek
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Audi S8 i Wp11-144
    Silnik: AVP, QG18DE
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2001

11 Paź 2009, 09:10

U mnie na osiedlu jest tak dużo samochodów, że często ludzie z bloków oddalonych o 200m parkują pod moimi oknami. Mało prawdopodobne, że trafię tego typa (lepiej nie bo go dopiero trafię...).
    Czyli muszę przygotować sobie co najmniej 300zł - super...
    Starski
    Nowicjusz

11 Paź 2009, 16:06

Może sprubuj bęzyną ekstrakcyjną.
    piotr2273
    Aktywny

11 Paź 2009, 19:14

Tylko pasta lekko ścierna i tak jak kolega Prezes radzi mechanicznie,kupisz taką polereczkę za 50 zł lub trochę drożej(rotacyjna),przyda ci się potem niejeden raz,myślę że usuniesz lakier bez problemu tylko uważaj abyś nie przypalił swojego .
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

12 Paź 2009, 08:41

Czytałem, że jak ktoś nie ma doświadczenia z polerką to lepiej żeby się za to nie brał. Pewnie zdecyduje się na firmę odświeżającą lakiery.
    Starski
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

System odzyskiwania energii kinetycznej - KERS
      Firma Volvo Car Group zakończyła obszerne testy drogowe systemu odzyskiwania energii kinetycznej – KERS. Rdzeniem tego rozwiązania jest koło zamachowe z włókna węglowego. KERS jest lekki, wydajny, obniża spalanie, ...

12 Paź 2009, 19:43

Masz rację ale jeśli nie będziesz zbyt mocno dociskał i nie będziesz polerował tylko jednego miejsca długo to lakierowi nic złego nie zrobisz a zaoszczędzisz .
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

14 Paź 2009, 23:58

jesli to byl lakier w sprayu to mozna go usunac rozpuszczalnikiem nitro.tylko po tym bobrze by bylo zabezpieczyc lakier jakims woskiem czy czyms podobnym
    radek15
    Początkujący

Miejscowość: skierniewice

15 Paź 2009, 09:46

Nie ,rozpuszczalnikiem nitro w żadnym wypadku,to byłby dobry pomysł gdyby chciał usunąć niepożądany lakier np.z gołej blachy.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP