KULTURA na drodze..

12 Sie 2013, 08:26

O bezpieczeństwie i sytuacjach niebezpiecznych na naszych(i nie tylko) drogach jest mnóstwo tematów.. O kulturze na drogach jakby się zapomniało.. A otej przez duże K to już całkiem..

Obejrzyjcie .. bo jednak się da..

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

W 4:30 rozbraja wręcz.. :lol: :ok: :ok:
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

13 Sie 2013, 19:32

Nie ma się czemu dziwić,szczególnie na polskich drogach,kiedy to faktycznie kwestia kultury pozostawia sporo do życzenia...
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

16 Sie 2013, 20:56

Jeszcze kilka kawałków o kulturze na drodze.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Ostatnio edytowany przez silvo44, 17 Sie 2013, 11:21, edytowano w sumie 1 raz
Powód: poprawiłem link ..
kant95
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Prawo jazdy: 01 01 1981
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5
Typ: Van
Rok produkcji: 1995

17 Sie 2013, 19:54

No cóż - polskie realia są takie, jakie są. Ale chyba nie ma aż tak bardzo źle - wprawdzie nie widziałem, żeby ktoś pomagał staruszce przejść przez jezdnię, ale nieraz widziałem, a nawet sam pomagałem np. w zimie popchać samochód, kóry nie chciał zapalić, użyczałem prądu do uruchomienia silnika. Podczas ostatnich intensywnych burz z intensywnymi opadami pewna pani wjechała pod wiadukt, który był w dolnie i zgasł jej silnik, bo brakło paliwa. I zatopiło jej samochód. Każdy tylko popatrzył i zawracał, żaden nie pomógł ani wypchać ani wyciągnąć z wody. Wyszedłem ( wody było po kolana ), podpiałem linę i wyciągnałem ( byłem Jeepem i wody miałem nieco powyżej połowy kół ). Tak więc są jeszcze na naszych drogach kulturalni kierowcy, ale jest ich naprawdę mało.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Sie 2013, 11:57

i taką pomoc się chwali. a kulturalnych, pomocnych kierowców jest rzeczywiście mało ... czasem widzę, że jak się komuś zepsuje auto w dużym ruchu (np. w korku lub w miescie) to wszyscy omijają, a właściciel sam spycha swój samochód na pobocze. a przecież dużo szybciej byłoby, jakby ze 2 osoby wysiadły, pomogły zepchnąć i w ten sposób szybko odblokować ruch. Nie wiem z czego to wynika ... brak myślenia? niechęć do wysiadania z auta? pomocy?
alfarthur
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 06 05 2009
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: golf II
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 1985
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Celica VI generacji - poradnik kupującego
    Jesteś entuzjastą motoryzacji i chcesz mieć kultowe auto? Toyota Celica VI to samochód, który łączy atrakcyjny wygląd, radość z jazdy i technologie sprawdzone w motorsporcie. Na co należy zwrócić uwagę, ...
    BMW Concept serii 4 Coupé 2012
    BMW Concept serii 4 Coupé niesie dodatkowe pokłady sportowego i ekskluzywnego charakteru, przez co wyraźnie odróżnia się od modeli serii 3. Dynamiczny pas przedni konceptu tworzą ostre kontury i złożone powierzchnie. ...