KULTURA na drodze..

12 Sie 2013, 08:26

O bezpieczeństwie i sytuacjach niebezpiecznych na naszych(i nie tylko) drogach jest mnóstwo tematów.. O kulturze na drogach jakby się zapomniało.. A otej przez duże K to już całkiem..

Obejrzyjcie .. bo jednak się da..

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

W 4:30 rozbraja wręcz.. :lol: :ok: :ok:
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

13 Sie 2013, 19:32

Nie ma się czemu dziwić,szczególnie na polskich drogach,kiedy to faktycznie kwestia kultury pozostawia sporo do życzenia...
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

16 Sie 2013, 20:56

Jeszcze kilka kawałków o kulturze na drodze.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Ostatnio edytowany przez silvo44, 17 Sie 2013, 11:21, edytowano w sumie 1 raz
Powód: poprawiłem link ..
kant95
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Prawo jazdy: 01 01 1981
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5
Typ: Van
Rok produkcji: 1995

17 Sie 2013, 19:54

No cóż - polskie realia są takie, jakie są. Ale chyba nie ma aż tak bardzo źle - wprawdzie nie widziałem, żeby ktoś pomagał staruszce przejść przez jezdnię, ale nieraz widziałem, a nawet sam pomagałem np. w zimie popchać samochód, kóry nie chciał zapalić, użyczałem prądu do uruchomienia silnika. Podczas ostatnich intensywnych burz z intensywnymi opadami pewna pani wjechała pod wiadukt, który był w dolnie i zgasł jej silnik, bo brakło paliwa. I zatopiło jej samochód. Każdy tylko popatrzył i zawracał, żaden nie pomógł ani wypchać ani wyciągnąć z wody. Wyszedłem ( wody było po kolana ), podpiałem linę i wyciągnałem ( byłem Jeepem i wody miałem nieco powyżej połowy kół ). Tak więc są jeszcze na naszych drogach kulturalni kierowcy, ale jest ich naprawdę mało.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Sie 2013, 11:57

i taką pomoc się chwali. a kulturalnych, pomocnych kierowców jest rzeczywiście mało ... czasem widzę, że jak się komuś zepsuje auto w dużym ruchu (np. w korku lub w miescie) to wszyscy omijają, a właściciel sam spycha swój samochód na pobocze. a przecież dużo szybciej byłoby, jakby ze 2 osoby wysiadły, pomogły zepchnąć i w ten sposób szybko odblokować ruch. Nie wiem z czego to wynika ... brak myślenia? niechęć do wysiadania z auta? pomocy?
alfarthur
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 06 05 2009
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: golf II
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 1985
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa LS
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu najnowszej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexus LS F SPORT. Zestaw TRD do tuningu aerodynamicznego ...
    Limuzyny - przegląd polskiego rynku
    Nawiązując do wydarzenia które dzisiaj się rozpoczyna to limuzyna Donalda Trumpa jest już w Warszawie i budzi na pewno nie małe emocje nie tylko miłośników motoryzacji. Ten opancerzony samochód wyposażony ...