Kupię autko moje pierwsze

11 Lut 2011, 12:45

No i ma rację z dieslem jest trochę problem odpalić w zimie przy dużych mrozach. Teraz to już nawet nie ma co patrzeć nawet na ceny paliw bo są takie same ja bym kupił albo diesla a jak benzynę to na drugi dzień od razu bym jechał bez zastanowienia zakładać gaz ;)

Pamiętaj o moim blogu ;) http://motoryzacja-katalonia.blogspot.com/
katalonczyk1024
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

11 Lut 2011, 14:45

tylko jaki gaz...sekwencja czy zwykły?? no jeździć na benzynie odpada :D
no czytałem ten blog...byłem na nim
Tonzer
Nowicjusz

Miejscowość: sieradz

11 Lut 2011, 16:51

wielkość auta raczej nie ma znaczenia...znaczy nie chce malucha:D ale nie busi być bus :D
Tonzer
Nowicjusz

11 Lut 2011, 18:18

Z dieslami w zimę to zależy najbardziej od ich stanu technicznego jak nie trzyma kompresji, i ma wlane do silnika 2 doktory to i przy -5 nie zapali. Dzisiaj regulowałem pompę paliwa w colcie 3 gen. 89r 1.8D 60km. Te starsze diesle np. ten, lub taki jak jeszcze mam w sunny n14y10 2.0d 75km pali od pół obrotu. One są na pompie rozdzielaczowej z komorą wstępną, palą nie wiele więcej od tych z bezpośrednim wtryskiem. Największym wrogiem diesla w zimę jest parafina która jak już się wytrąci z oleju napędowego to zatka filtr, tak samo z wodą która może w filtrze zamarznąć. Poza tym to już nic. W Mazach/Tatrach/Krazach/Zazach/Starach Itp. rozpalało się ogniska/koksowniki pod silnikiem lub montowali grzałki od bojlera w miskach olejowych to zawsze się sprawdzało. Bo ciepły olej stawia mniejsze opory. Ja osobiście gazu nie lubię cuchnie i z nim wiążą się dodatkowe wydatki. Gaz opłaca się w samochodach z dużymi silnikami, lub tam gdzie są duże przebiegi. Ale jak zdecydujesz się na gaz to tylko sekwencja markowych producentów np. BRC.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

11 Lut 2011, 18:41

a może jeszcze jakieś propozycje aut?? fiaty bym odrzucił:D a co możecie powiedzieć o volvo???
Tonzer
Nowicjusz

11 Lut 2011, 21:24

Za 8 tysięcy możesz szukać z początku produkcji S40, przynajmniej o ile nie był powypadkowy to blachy ma super, części nie wierz tym co mówią, że drogie, dla przykładu ja za tarcze i klocki do przodu w swoim dałem niecałe 400 zł, ( 2002 rocznik ), a kumpel do Opla Tigry ( 95') dał bodajże tyle samo. Ale silnik 2.0 najlepiej bo 1.8 ciut za słaby.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Lut 2011, 21:38

Za 8 tyś to Mondeo MKII bardzo ładne znajdziesz, lata ok 99-00, Leganza również podobny rocznik, Vectra B ok 98r. A4 w tych pieniądzach może być bardzo ciężko dostać w stanie nadającym się do jazdy. A w dieslu to już zdecydowanie. Za 8 tyś możesz trafić jakiś w miarę ogarnięty egzemplarz takowej A4 z lat 95-96 z motorem 1.8 125 KM lub najlepiej to 2.6 V6 + sekwencja. Silnik jest większy pojemnościowo, jednak spalanie w cyklu mieszanym średnio wychodzi na poziomie ok 13-14l LPG. Za to osiągi ma już przyzwoite.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

11 Lut 2011, 23:39

Audi 80 bym nie polecał,fakt Audi to dobre modele,ale Audi 80 w tej cenie,to zbyt stare roczniki,ja polecałbym Ci Mondeo MKII,jeździłem nim,autko konfortowe i dynamiczne,w takiej cenie bardzo łatwo je znajdziesz,jak mówi kolega wyżej,bierz i się nie oglądaj :grin:
Sebka375
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Brak

12 Lut 2011, 00:20

Jak najbardziej polecam Audi 80 1.9 TDi 90KM (choc trudno znaleźć z tym silnikem dobry egzemplarz). Sam takie posiadalem, ale sprzedalem i teraz troszke żałuje.
Ostatnio edytowany przez atis700, 12 Lut 2011, 08:32, edytowano w sumie 1 raz
atis700

12 Lut 2011, 09:52

Audi będzie już pełnoletnie od jakiegoś czasu. Pomyśl też o bezpieczeństwie, czy tak stare auto Ci je chociaz troche zapewni. Szukaj raczej nowszych aut.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

12 Lut 2011, 15:43

kurde no pełnoletnie ale nawet młodsze to i tak 10-13lat bedzie mieć... a blacha i te silniki w audi ponoć nie do zdarcia
Tonzer
Nowicjusz