Kupiłem auto - nie chcę przerejestrować, czy można?

26 Sie 2010, 11:17

Dzień dobry,
Chciałbym zwrócić się z zapytaniem następującym:
Zakupiłem samochód - jest zarejestrowany w Polsce na 2 właścicieli. Wszystko jest w porządku.
Ja natomiast NIE chciałbym go rejestrować na siebie, gdyż nie chcę mieć numerów swojej miejscowości w mieście w którym pracuję na co dzień. Słowem, chciałbym , by auto pozostało na blachach KR.

czy jest z tym jakiś problem? przewidywane kary lub problemy z późniejsza rejestracją przez następnego właściciela?

wydaję mi się, że wystarczy ciągłość umów - ważne przeglądy, i OC zapisane na mnie + wożenie ze sobą umowy ks

czy nie będzie problemu z przeglądami w przyszłości i innymi formalnościami?
proszę o odpowiedz
pozdrawiam
the best is yet to come
farmidona
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

26 Sie 2010, 19:24

farmidona napisał(a):Ja natomiast NIE chciałbym go rejestrować na siebie

Jak nie chcesz to nikt Cię do tego nie zmusi....
farmidona napisał(a): przewidywane kary lub problemy z późniejsza rejestracją przez następnego właściciela?

Nie musisz się obawiac jakichkolwiek kar bo na dzień dziszejszy nikt Ciebie nie ukarze za to ze nie przerejestrujesz sam.na siebie.Jezeli będziesz chciał pózniej sprzedac tez nie masz problemu.Musisz jednak pamiętać o tym zeby nowemu nabywcy dać orginał swojej umowy razem z DR..
farmidona napisał(a):czy nie będzie problemu z przeglądami

Przy OBT na SKP nikogo nie interesuje kto przyjezdza sam.ani na czyje nazwisko jest zarejestrowany..
farmidona napisał(a):innymi formalnościami?

A co masz na myśli... :?: :?: Np jak policja zatrzyma Ci DR... :?: :?: :mrgreen:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014