Kupiłem "sprowadzone"Auto i okazało się już zarejestrowane w PL

27 Lis 2019, 15:53

Witam
Kupiłem auto od człowieka który kupił auto za granicą(TAK TWIERDZI) MA ma tam ludzi/pośredników którzy kupują mu auta za granicą. Dostałem wszystkie papiery z zagranicy i wszystko co potrzebne. W starostwie rejestrując okazało się że auto już było w Polsce zarejestrowane przez kilka. Miesięcy. Rejestracja przebiegła pomyślnie jednak co to wszystko może oznaczać?
rohace
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 08 1993
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Audi A4 B5 Avant
Silnik: 1.9 TDI 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

27 Lis 2019, 17:12

Różne są powody ja np. planuje część aut wystawiać do sprzedaży za granicą bo mam dość użerania się ze znaffcami tzw. motoJanuszami ale trzeba brać różne ewentualności chociażby prawne... więc może sprawdź czy auto nie było gdzieś zastawione itp.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

27 Lis 2019, 17:59

Jest też możliwość taka że auto było rozbite na tyle że poprostu zostało z przeznaczeniem na części lub export, mogło tu przyjechać być zarejestrowane naprawione i wróciło skąd przyjechało i tak właśnie zostały ominiete procedury dopuszczenia auta doruchu
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Lis 2019, 10:31

A mogło być też tak, że ktoś migruje zmienia prace itp. ale to bardzo optymistyczny wariant. To jakiś świeży samochód ? Który rocznik ?
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy airbag chroniący kolana kierowcy
    Pierwszy airbag chroniący kolana kierowcy – Toyota Avensis (T250) –marzec 2003. Pierwsze poduszki powietrzne (airbagi) montowano jako opcję w samochodach koncernu GM już we wczesnych latach 70. System stał się ...
    Toyota Supra - 5 rzeczy o których warto wiedzieć
    Toyota Supra to ikona samochodów sportowych i bardzo ważny model w historii Toyoty. Pierwsza Supra pojawiła się na rynku pod koniec lat 70. i aż do 2002 roku samochód był sprzedawany nieprzerwanie w postaci ...