Kupno A6 2.5 TDI automat

11 Sie 2008, 21:41

Witam, mam zamiar kupić A6(C5) 2.5 TDI 97-00 rok i mam parę pytań. Na co zwrócić szczególna uwagę, czy w aucie są jakieś elementy które lubią się psuć i nie widać tego na pierwszy rzut oka ? Jak sprawdzić pobieżnie automatyczna skrzynie biegów czy jest w porządku ?

...tak czy siak pojadę na stacje kontroli pojazdów, ale chciałbym wyeliminować usterki które się da zauważyć i wyczuć na parkingu, żeby niepotrzebnie tracić kasy na przeglądy....
Nie kupuje pierwszy raz auta i pewne doświadczenie z nimi mam, wiec podstawowe rzeczy wiem, ale nigdy nie kupowałem audi i automatu, dlatego pytam co warto wiedzieć...
Pozdrawiam ;)
matyslubin
Nowicjusz

11 Sie 2008, 21:52

Na pewno warto wiedzieć, że ten silnik to złom, a w automacie taczka do tego.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

11 Sie 2008, 23:32

Słyszałem wiele złych rzeczy o silniku 2,5 TDI. Podobno dobry był jak miał niski przebieg, ale gdy już zanotuje swoje, to zamienia się w skarbonkę bez dna.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Sie 2008, 07:49

ja mam inne zdanie na temat tego auta i ja i mój kumpel mieliśmy audi a 6 2.5 TDI i nic się z nimi nie działo . Trzeba trafić po prostu na dobry egzemplarz przed zakupem posprawdzaj dokładnie to autko najlepiej jedź na serwis . A i powiem że w automacie nie polecam bo są one wadliwe ja miałem w manualu .
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

12 Sie 2008, 11:08

A macie jakieś rady jak sprawdzić automata na parkingu ?? Piter, widze ze masz 320d i jak się sprawuje ??
matyslubin
Nowicjusz

12 Sie 2008, 17:21

Jest ona na sprzedaż :) Powiem tak sprawuje się bardzo dobrze przede wszystkim się nie psuje . Nie muszę się martwić o żadne usterki wsiadam , leje paliwo i jadę bez żadnych obaw
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaką markę chłodnicy wybrać?
    Przedziurawiła mi się chłodnica wody i teraz myślę nad wymiana tylko nie wiem na jaką. Jakiej marki zamienić wybrać? Jeśli ktoś by się interesował to chodzi o chłodnice do audi a3 8p 2.0 tdi 16v 103kw 140km.

12 Sie 2008, 23:44

Na 2004rok mnie nie stać niestety... co słyszę o tej 320d to tylko leją i jeżdżą... ;):) noooo to wiec może odczekam jeszcze trochę i kupie właśnie taka tylko ze starszą...
matyslubin
Nowicjusz

13 Sie 2008, 09:57

No naprawdę z czystym sumieniem mogę polecić te auta a taką 2001 rok kupisz w granicach 30 tys .
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

13 Sie 2008, 10:19

co do Audi a6 to ma 2 minusy , po pierwsze automat ja bym nie kupil bo wadliwy i droga naprawa a po drugie chodliwa na rynku wtornym :D poprostu kradna aale jezeli w manualu to jak najbardziej tak
greyt
Początkujący