KUPNO ALFY 159 SW ROK 2006 2007

15 Lip 2010, 10:42

Witam zastanawiam się nad kupnem właśnie takiej Alfy ma niesamowity wygląd a po za tym właśnie ona przypadła mi najbardziej do gustu ale jak zawsze jest sporo ludzi co mi odradzają alfę ponieważ to tamto i teraz jestem lekko zdezorientowany . dlatego może poradzicie co i jak z tym samochodem plusy i minusy na co zwrócić uwagę co się psuje itp.szukałem na forum ale nie ma podobnych tematów DZIĘKI ZA ODP
Anubis
Anubis1977
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

15 Lip 2010, 23:19

159 SW 2.4 JTDm TI i jesteś w siódmym niebie :) Nie słuchaj pierdzielenia o awaryjności zazdrośników :).
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

16 Lip 2010, 08:07

Dzieki za opd zastanawiam sie raczej na 1,9 150 KM ale zobacze moze cos wiekszegoo ale doradzcie na co powinienem uwazac przy kupnie auta mam jakies szczegulnie slabe pkt nie wiem dzieki jeszcze raz
Anubis
Anubis1977
Nowicjusz

21 Lip 2010, 11:11

hmm jak chcesz kupić alfę to zgłoś się do tego gościa pewne alfy

znajomi kupowali u niego 2 alfy - i powiem szczerze, że nie widziałem ani nie słyszałem żeby jeździli na serwis - tylko wymiana olejów . tą którą jeżdżą teraz to 159 1,9 Diesel 150KM z pełnym wyposażeniem - przejechana od zakupu ok. 47 tys. i odpukać wszystko w porządku.

polecam kontakt - bo facet wg. moich znajomych jest uczciwy i rzetelny, sam nie miałem z gościem przyjemności - po prostu przekazuję info pozdro

p.s ja pewnie większość z was czytało już na tym forum o nieuczciwych sprzedawcach na otomoto.pl i innych portalach aukcyjnym także i ja przypominam i przestrzegam ! myślcie głową i nie napalajcie się na super tanie okazje itp itp, nie wpłacajcie zaliczek w ciemno i bez żadnych pokwitowań !! żądajcie na wszystko potwierdzeń !! i spisujcie stosowne umowy ! po prostu uważajcie bo oszustów i skur.... nie brakuje pozdro
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

21 Lip 2010, 17:46

Stronka spoko ale mało 159 SW no i ceny za te co ma szok jak za alfe 2006 ponad 55 koła to wydaje mi sie za dużo ale spoko dzieki
Anubis
Anubis1977
Nowicjusz

22 Lip 2010, 10:31

tak jak napisałem wyżej, cen nie ma najniższych ale daje gwarancję i kupujesz auto naprawdę godne twoich pieniędzy a nie jakieś okazyjne gów.o zrobione tylko na sprzedaż ;-) pozdrawiam
adam-and1
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

23 Lip 2010, 09:56

no może masz racje ale za tę kasę z Niemiec sprowadzę 150 konną ale 2007 rok także chyba sam się wybiorę do Niemiec na mobile de jest sporo ciekawych alf z rocznika 2006 2007 i ceny nie są takie złe ale jeszcze raz dzięki
Anubis
Anubis1977
Nowicjusz

26 Lip 2010, 10:33

www.alfateam.pl ceny duuuuuuużo niższe a auta tak samo pewne, SuperAlfa ma takie ceny że masakra, a dużo było wpadek z ich udziałem wystarczy poczytać na necie..
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

26 Lip 2010, 11:07

qki007 napisał(a):www.alfateam.pl ceny duuuuuuużo niższe a auta tak samo pewne, SuperAlfa ma takie ceny że masakra, a dużo było wpadek z ich udziałem wystarczy poczytać na necie..

hmmm tak masz rację jak najbardziej .... tylko zastanawia mnie jedno .. jeśli to dwie konkurencyjne firmy to dlaczego mają te same samochody w ofercie ? - nie mówię, że wszystkie ale no. tą [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] można kupić i w superalfa i alfateam ... dzwoniłem do alfa team i koleś podał mi ten sam numer VIN do widnieje na stronie super alfy na otomoto.
adam-and1
Aktywny

27 Lip 2010, 06:53

Oki Panowie juz zdecydowalem jade do niemiec po Alfe nie biore z Polski ale jak mozecie doradcie na co mam zwrocic uwage przy kupnie jakie sa slabe pkt Alfy dzieki za odpowiedzi
Anubis
Anubis1977
Nowicjusz

10 Sie 2010, 17:26

Tak ,to prawda,solidne auto,uważać należy tylko na kwestię wyboru silnika.Rocznik 2007 oferuje silnik 1.8MPI(konstrukcja GM).Jeśli chcesz kupować benzynkę to ten silnik jest godny polecenia.Silniki z serii JTS nie należą do zbyt udanych,trapi je spora konsumpcja oleju silnikowego.Diesle godne uwagi to:1.9 JTDM (150KM),2.4JTDM 200 i 210 konny.Raczej nie kupuj 1.9 JTDM 120 konny ,ale tylko z tego względu,że nie da ci takiej przyjemności z jazdy.Auto nie ustępuje w niczym niemieckim i japońskim konstrukcjom a przewyższa je stylistyką i przyjemnością z jazdy.Ja oczywiście celowałbym w Diesla.Zawieszenie trwałe :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

30 Kwi 2014, 21:55

Z własnych doświadczeń to kupno tej Alfy każdemu odradzam.
bartektsw
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 2001
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Benzyna + CNG
Typ: MPV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002