Kupno auta do 10 tys. Prosze o rady. Dolny Śląsk

28 Wrz 2015, 17:55

Witam, mam zamiar kupic jakies autko i chce przeznaczyc na nie 10k. Jakims fachowcem i specjalista nie jestem, mam jakies tam pojecie o autach, ale to za malo zeby nie wpakowac sie na mine. Rozgladalem sie troche i jest pare modeli, ktorym sie troche bardziej przygladalem:
-Audi A4 b5
-Vw passat b5
-Mazda 6 I generacja
- Alfa 156
-Volvo S40, V40 ( I gen.)
-Bmw 3 e46

Rodzaj silnika bez wiekszej roznicy( chce zeby byl dynamiczny, ale jednoczesnie w miare ekonomiczny), chodzi mi przede wszystkim o koszty utrzymania, czesci, ogolnie o strone ekonomiczna, bo nie sztuka jest kupic auto tylko je pozniej utrzymac i w razie jakiejs usterki nie plakac za duzo :D

Bede wdzieczny za rady, opinie, wasze doswiadczenia.

Pozdrawiam
Krzychu
hawrek777
Obserwowany

Prawo jazdy: 22 04 2009
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

28 Wrz 2015, 19:26

Mazda nie ten budżet, Alfa awaryjna i kiepskie benzyniaki (z wyjątkiem 2.5 i 3.2 v6), BMW kupisz bieda edition r4 i szybko się nim znudzisz a co gorsza nie sprzedasz (mamy taki przypadek na forum). Audi i VW to to samo, czyli słaby zawias z przodu i łuszczyca w środku :wink: do tego weź znajdź zadbane auto. Volvo podobno drogie części, ale ja jestem nastawiony sceptycznie do tej teorii
Szukaj Peugeota 406, Toyoty Avensis, Hondy Accord VI
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

29 Wrz 2015, 09:35

W nawiązaniu do posta mike'a - tu masz ładnego Avensisa:
[link do oferty na Olx wygasł]
Kolega się nim interesował, ale właściciel, który ma to autko od wielu lat nie jest skłonny do dużych negocjacji cenowych, stąd autko długo się sprzedaje. Według mnie to rozsądna cena jak za ten rocznik, silnik i wyposażenie, tym bardziej, że auto jest ponoć zadbane i bezwypadkowe (to należałoby jednak zweryfikować w trakcie oględzin) - o co bardzo trudno w przypadku 15-letnich samochodów. Jak masz blisko rzuć na niego okiem :wink:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

29 Wrz 2015, 15:32

No ciekawy samochod, nic nie szkodzi zobaczyc, a blisko mam, bo mieszkam we Wro :P
hawrek777
Obserwowany

Prawo jazdy: 22 04 2009
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam