Kupno auta do 12 tyś i na co ZWRACAĆ UWAGĘ PRZY KUPNIE

12 Paź 2009, 22:28

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
a co bys powiedzial na to Polo??
Ostatnio edytowany przez Barol, 16 Paź 2009, 19:19, edytowano w sumie 1 raz
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Paź 2009, 22:50

No powiem, że Polóweczka też fajna, ale trochę boję się VW z racji wiadomej, że rynek jest tak przerzedzony, że ciężko trafić dobrego VW ale skoro ten jest krajowy to może warto rozważyć. Dzięki wielkie za zainteresowanie. Pozdrawiam
Bojan
bojan89
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

13 Paź 2009, 23:11

barol91 napisał(a):http://otomoto.pl/volkswagen-polo-C10152331.html
a co bys powiedzial na to Polo??

Hmm jak Polak pisze "stan dobry" to troche trzeba bedzie doinwestowac :lol:
Lakier ma troche pobladly, zreszta nikt nie ukrywa ze bral udzial w kolizji
No i ten silnik taki nijaki :roll: Bralbym niesmiertelne 1,4 60 ps lub 1,9 sdi 68ps

Ale w ten model w lepszym stanie bylby naprawde dobra opcja :cool:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

14 Paź 2009, 10:10

Większa pojemność=droższy samochód, bojan chce przeznaczyć na zakup do 12 tyś. ;)
“Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno”

(Sir Stirling Moss)
lokovsky
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

14 Paź 2009, 13:08

Moze troche głupote palne ale moja propozycja to lanos z gazem. Autko bardzo przyzwoite, tanie i oszczedne.
qbson
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk

14 Paź 2009, 13:19

Nie glupota to nie jest bo fakt Lanos autko bdb ale w tym przedziale cenowym poszukal bym cos innego,dorzuce pare ciekawych ktore zreszta tylko moje propozycje
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Paź 2009, 17:48

Lanos fajne autko, ale mam Daewoo Matiza i nie dam złego słowa na nie powiedzieć, ale chcę pójść krok dalej w motoryzacji i poszukać czegoś ciut lepszego typu właśnie Corsa C lub Yaris. Własnie VW się trochę boję, bo wiadomo, że VW w dobrym stanie w naszym kraju to ze świecą szukać. A myślałem też o Ibizie w dieslu co wy na to? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Bojan
bojan89
Nowicjusz

15 Paź 2009, 19:19

Ibiza z Twojego linku wyglada calkiem przyzwoicie tylko martwi mnie ten hak i bardzo niski przebieg jak na diesla
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Paź 2009, 22:46

Tą Ibizke to wziąłem pierwszą z brzegu,ale faktycznie hak może być niepokojący:) Co raz bardziej podoba mi się Corsa C z takim silniczkiem np. 1.0 myśle, że w mieście by sie sprawdzilo no i chyba częsci tańsze niz do japonca.
Bojan
bojan89
Nowicjusz

15 Paź 2009, 22:49

Nigdy w życiu!!! 1,0 to pomyłka straszna. Chleje 7l po mieście a telepie jak diesel z początku lat 80-tych :( Wiem co piszę bo kulałem się 2 latka takim wynalazkiem. Miimum to 1,2 a najlpiej 1,7 DTi :)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

16 Paź 2009, 00:14

Kubuch dzięki za opinie. To faktycznie skoro tak mówisz to odpuszcze 1.0 w corsie, też bym chciał 1.7 diesel, ale niestety one są zdecydowanie droższe. Więc chyba yaris jest najlepszym rozwiązaniem, ale będę dalej kombinował. Trochę mi szkoda Matiza:) bo może nie uwierzycie, ale ciężko mi będzie znaleźć równie mało awaryjne i wdzięczne autko.
Bojan
bojan89
Nowicjusz

16 Paź 2009, 08:49

Ja kupiłbym tylko Fiata Pandę,to pewna i sprawdzona konstrukcja,autko wyciągnęło FIATA z problemów,świetnie się sprzedaje,2003 r.zaczyna się od 10 tyś zl a TOYOTKA 99 r od 12 tyś .zł,naturalnie YARIS jest najlepszym autkiem w swej klasie ale wiecie 4 lata rożnicy i do tego jeszcze 2 tyś więcej?Takiej przepaści między tymi autami nie ma(jakościowej),FIAT oceniany jest na 5 z minusem a YARIS na 5 z plusem.Teraz jak ma się spalanie obydwu samochodzików.TOYOTA zastosowała bardzo nowoczesne silniki ,które pomimo małej pojemności są mocne i mało palą ale układ VVTi w modelach z początku lat produkcji okazuje się zawodny :!: Autka podobnie palą z tym ,że YARIS będzie zawsze mocniejszy o te 15 koni.Podstawą przy kupnie YARISA jest bez wypadkowość,10 letni samochód to nie jest już tak mało ,5 letni to nie jest znów tak dużo ,kupuj PANDĘ.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Paź 2009, 09:05

[link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

16 Paź 2009, 14:55

Phantom dziękuje za opinie. Widac, że interesujesz sie motoryzacja. Takze brałem Pande pod uwage i nadal biorę. A powiedz czy wiesz jak sie gaz sprawuje w Pandzie? Moze bym poszukał Pandy z lpg. Wtedy napewno bedzie to bardzo ekonomiczne autko:)
Bojan
bojan89
Nowicjusz

16 Paź 2009, 16:05

Bojan,my tutaj wszyscy interesujemy się motoryzacją ,każdy z nas może mieć rację ale kto trafi w dziesiątkę to już zależy od gustu pytającego,Barol też zaproponował Pandę,ja zawsze radzę patrząc co ja bym kupił na czyimś miejscu.Nie miałem nigdy Pandy ale tyle naczytałem się pochlebnych opinii o tym fajowym autku ,że ja konkurenta nie widzę,owszem jest KIA RIO ale?!Dostępność części nie jest idealna a do tego stworzonka :mrgreen: dostaniesz wszystko no i tanio.Pytasz o gaz,nie sądzę by instalowanie do autka z małym silniczkiem instalki LPG miało ekonomiczne uzasadnienie,ja sam do CLIO 1.2 nie założyłem gazu ale do 190 -tki tak.Istnieje wersja Pandy 1.2 CNG(metan),czytałem o Pandach zagazowanych LPG ,żaden fachman nie przestrzegał przed tego typu manewrem,istniała swego czasu opinia że w autkach z LPG często siada fabryczna pompa paliwa,to okazało się nieprawdą gdyż w autkach bez LPG pompa nawalała także(poddostawca się nie popisał),wniosek?!Kup sobie pompę zapasową na wszelki wypadek ,to wydatek nie duży.Pandę możesz zagazować ale zawsze stan benzynki w zbiorniku trzymaj sobie w połowie(pompy to lubią),polecane silniki benzynowe to:1.2 60 KM 8V(od 2003 r),1.4 100HP 16V 100KM(od 2006r).DIESLE 1.3 MJET16V 70KM,1.3 MJET (FAP)75KM.Jeśli zdecydujesz się na Pandę to dowiesz się o jej mocnych i słabszych stronach.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)