Bojan,my tutaj wszyscy interesujemy się motoryzacją ,każdy z nas może mieć rację ale kto trafi w dziesiątkę to już zależy od gustu pytającego,Barol też zaproponował Pandę,ja zawsze radzę patrząc co ja bym kupił na czyimś miejscu.Nie miałem nigdy Pandy ale tyle naczytałem się pochlebnych opinii o tym fajowym autku ,że ja konkurenta nie widzę,owszem jest KIA RIO ale?!Dostępność części nie jest idealna a do tego stworzonka
dostaniesz wszystko no i tanio.Pytasz o gaz,nie sądzę by instalowanie do autka z małym silniczkiem instalki LPG miało ekonomiczne uzasadnienie,ja sam do CLIO 1.2 nie założyłem gazu ale do 190 -tki tak.Istnieje wersja Pandy 1.2 CNG(metan),czytałem o Pandach zagazowanych LPG ,żaden fachman nie przestrzegał przed tego typu manewrem,istniała swego czasu opinia że w autkach z LPG często siada fabryczna pompa paliwa,to okazało się nieprawdą gdyż w autkach bez LPG pompa nawalała także(poddostawca się nie popisał),wniosek?!Kup sobie pompę zapasową na wszelki wypadek ,to wydatek nie duży.Pandę możesz zagazować ale zawsze stan benzynki w zbiorniku trzymaj sobie w połowie(pompy to lubią),polecane silniki benzynowe to:1.2 60 KM 8V(od 2003 r),1.4 100HP 16V 100KM(od 2006r).DIESLE 1.3 MJET16V 70KM,1.3 MJET (FAP)75KM.Jeśli zdecydujesz się na Pandę to dowiesz się o jej mocnych i słabszych stronach.