Kupno auta do 12 tyś i na co ZWRACAĆ UWAGĘ PRZY KUPNIE

16 Paź 2009, 19:30

Na Pandzie robiłem prawko, bardzo przyjemne autko, ale wtedy nie miałem jej do czego porównać, chyba że do starej Felicii którą miałem przyjemność jezdzic przed robieniem prawka:) Panda była bardzo przyjemnym autkiem miałem jeszcze klime w L, co jest żadkoscia. Napewno wezmę ją pod uwagę one mają fajne te silniczki Multijet, ale niestety kosztują zdecydowanie więcej aniżeli zakładałem. Ale minusem Pandy jest utrata na wartości w przeciwieństwie własnie do Yariski:(
Ostatnio edytowany przez bojan89, 19 Paź 2009, 15:50, edytowano w sumie 1 raz
Bojan
bojan89
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

16 Paź 2009, 19:52

Ale do 12tys moim zdaniem trafisz lepsza Pande niz Yarisa,Panda wprawdzie bedzie tam jakos wyposazona a Yaris moze okazac sie golasem z wyposazenia.
A ja jeszcze dodam pare ciekawych ofert moim zdaniem z Twojej okolicy
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
zdarzylo mi sie raz przejechac tym autkiem i mile go wspominam i rowniez byl na gazie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tutaj mamy nawet klime
w obydwoch Puntach jest wspomaganie i jak sie domyslam bedzie to city tzw podwojne wspomaganie (ja tak slyszalem) ktore ulatwia parkowanie w zatloczonym miescie gdyz kierownica chodzi wtedy bardzo lekko i swobodnie mozna manewrowac jedna reka
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Paź 2009, 21:07

No przyznam, że to Punto nie jest złym pomysłem napewno części tańsze niż do Yarisa. Napewno zastanowie się nad takim rozwiązaniem. Napewno poczytam opinie o Punto na autocentrum.pl Dzieki, pozdrawiam
Bojan
bojan89
Nowicjusz

16 Paź 2009, 21:16

To PUNTO naprawisz praktycznie wszędzie, to jeden z atutów tego autka ,autko dobre,ja popieram tę propozycję.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Paź 2009, 21:52

No ja bym sie zastanowil szczegolnie nad tym pierwszym Puntem gdyz autko calkiem mlode tylko 7lat,posiada zamontowany gaz wiec nie bedzie tak bardzo darło po kieszeni,wspomaganie city no i calkiem przyzwoite wyposazenie jak na takie Punto
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Paź 2009, 19:46

A co byście powiedzieli na Punto lub Bravo w dieselku? Widziałem, że można bez problemu kupić autko w tej granicy cenowej, a nawet troszke taniej. Które waszym zdaniem lepsze? Myślicie, że te auta są naprawdę tak awaryjne? czy to poprostu stereotym. Bo jak mówiłem mam Matiza aktualnie i przed jego kupnem również słyszałem opinie, że badziewie i że się psuje, a tu nic, jest bezawaryjny. Pozdrawiam
Bojan
bojan89
Nowicjusz

18 Paź 2009, 19:59

Diesel w Fiacie to JTD i z tego co wiem sa to dobre silniki,niewiem czemu ale pomiedzy Punto a Bravo wybral bym Bravo JTD
Barol
Awatar użytkownika