26 Lip 2014, 17:07
Witam mam 23 lata i chciałbym kupić auto do kwoty 15 tyś zł. Nie znam się za bardzo na samochodach ale wiem czego chce w aucie. Chciałbym żeby był to najlepiej sedan chociaż jeżeli było by gabarytowo jak audi A4 to może być kombi. Na pewno 4 x el. szyby, tapicerka skórzana, klimatyzacja i obowiązkowo manualna skrzynia biegów najlepiej 6 biegowa. Jeżeli chodzi o paliwo to bez różnicy czy to będzie turbo disel czy benzyna. Ważne żeby np koszt zrobienia 100 km nie przekraczał kwoty 50zł. Czyli w przypadku benzyny będzie raczej na 100% LPG ale nie chciał bym zagazowanego auta wolał bym sobie sam założyć instalacje w jakimś warsztacie przynajmniej bym wiedział co mam. Nie chciał bym też żeby auto było "mułowate" ale też bez przesady nie chce np passata z silnikiem 2.7t. Nie posiadam garażu wiec auto będzie stało na zewnątrz non stop . No i wiadomo nie chce nim więcej stać u mechanika niż jeździć. Nie spieszy mi się z kupnem auta kupie je pod koniec roku albo na początku przyszłego chce się zorientować co jest dostępne. Auto ma być do jeżdżenia na codzień do pracy do znajomych po mieście raz na jakiś czas do większego miasta nad morze itp. Więc ekonomiczność też ma znaczenie. Proszę was napiszcie swoją opinie jakieś linki, propozycje aut , i uzasadnijcie dlaczego wybrali byście akurat to auto jakie są wady i zalety. Bo zdaje sobie sprawę że niema aut bezawaryjnych i każde auto to skarbonka. Będę wdzięczny za każdą opinię. Pozdrawiam