Kupno auta do 15 tysiecy

01 Paź 2019, 18:37

Dzień dobry piszę tutaj temat z pomoca przy kupnie auta.
Jestem w województwa kuj - pom, a mianowicie Włocławek.
Prawko mam od kilku lat. Jezdzilem Seat Cordoba, VW Polo. Obecnie jeżdżę audi a4 b5 z 95 roku 1.8 i nie narzekam, ale chciałbym jakies nowsze auto.
Patrzyłem to kilka propozycji mialem.

Opel Astra Bertone, poniewaz fajny styl jako ze Opel tanie części plus mysle ze do 10 tysięcy bym kupil. Jedyne co mnie martwi to ruda. W audi nie mam tego klopotu.

Drugie auto o jakim myslalem to faworyt audi a4 b6. Części no nawet drogie zawieszenie, plus często auto od handlarzy sprowadzane. Plus dobre, jak w dobrym stanie to malo sie wlozy, brak kłopotów z ruda. Natomiast na olx czy otomoto widzialem niby po 10 11 tysiecy, ale nie wiem czy to nie byly zlomy, ktore na zdj lasnie wygladaly.

Myslalem tez o skodzie superb, bo ma fajne wyposażenie jest duża i przestronna.
Tylko nie wiem czy do tej kwoty dostane.
Najbardziej sklanialbym sie do audi a4 b6, ale moze byc ciezko. Brałem pod jwage jej odpowiednik a3 mlodsza wersje z 2000plus roku. Tez ocynk tez dobrs do gazu, ale troszks mala a jednak wolalbym auto, ktorym pojade na zakuoy czy jak bede mial fos przewieźć to to zrobie.

Z innych co patrzylem to hyundai sonata,
Opel astra h. Vectry c nie chce fe bo brat ma. Bmw volvo i inne odpadaja.
Osobisxke chciałbym auto dosc sporawe z wyposazeniem tyou elektr szyby i lusterka, klima, podgrzewane fotele, komputer pokładowy,centralny zamek. Tempomat czy inne nie musza byc.
Zastanawiam sie czy jakies z powyższych kupię w tym budżecie. Obecnie najbarsziej bertone, skoda superb, a4 b6 przemawka za mna
zuang1995
Nowicjusz

01 Paź 2019, 19:16

sonatkę kupisz spokojnie 10-11 letnią w tym budżecie, fajne duże i niedrogie auto.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

01 Paź 2019, 19:51

A jak z czesciami drozsze niz do audi b6, suoerba czy bertone?
Bo cena części, dostęp, plus spalanie tez mnie interesuje. No i by ruda nie zjadala jak mazdy 6 ktors tez myslalem, ale kradną i ruda je ja szybciej niz...
Osobiście to mnie ciekawi czy b6, superb lub bertone dostane w tych pieniądzach. Mam troszke Lipke bo 2 lata temu moja audi jako ze to centrum po 4-5kchodzila a jako ze ze srody slaskiej ściągana to dalem ttlko 2,5k. Jaka różnica cenowa
zuang1995
Nowicjusz

01 Paź 2019, 20:36

co ty porównujesz hyundaja do audi???
Aczkolwiek niektóre cześci elektroniczne do hyundaja tj.czujniki są dostępne tyko w oryginale ale na bardzo niskim poziomie cenowym.

Mazdy 6 nie są takie straszne , ja ich importuję sporo z Danii i nie narzekam, (czasami niektóre egz. lepsze od audi) ogólnie Mazda poprawiła się jeżeli chodzi o blachę.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

01 Paź 2019, 21:20

Jestem mlody, nie znam sie tak podejrzewam, ze audi najlepsze auto z tych xo wymienilem. Ciekawi mnie czy dostane ja, superba w tych pieniadzach k z tych aut co bysxie wybrali.
Nie chce tylko malo kosztownego, nie psujacego sie co chwila auta, z duzym wnętrzem alw tez by to wyglądało. Gdybym chciał byle jakie to btm bral Peugeoty, toyoty, corsy punta i inne.
Ja chxe auto które tez wyglada fajnie.
Ogolnie takie forum, a odzew maly. Większość temstow co przejrzalem to malk kto do 15 tysiecy chciał ktorys z rych aut

Edit. Nie wiem czy zapomnialem.. Chxe auto benzyna plus gaz. Innr nie wchodzi w gre
zuang1995
Nowicjusz

02 Paź 2019, 12:15

Podajesz w wymaganiach wykluczające się rzeczy. Wyobraź sobie "trójkąt studenta":
W 1 rogu masz "Tanio",
W 2 masz "Bezawaryjnie",
W 3 masz "Prestiżowo".
Możesz wybrać tylko 2 opcje.

I tak będzie w rzeczywistości.
aple4
Początkujący

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Prawo jazdy: 03 01 2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Milion kilometrów Mitsubishi Carismą!
    Liczne badania potwierdzają wyjątkową trwałość produktów Mitsubishi Motors Corporation oraz wysoki poziom zadowolenia klientów firmy – bezpośrednie rezultaty znakomitej inżynierii MMC. W najdalszych zakątkach ...
    Spokojna emerytura sportowych legend Toyoty
    Zdjęcia tego auta obiegły ostatnio strony poświęcone sportom motorowym. Toyota Supra czwartej generacji, która jeszcze w 1999 roku brała udział w wyścigach japońskiej serii, teraz niszczeje pod jednym z warsztatów. ...

02 Paź 2019, 18:33

Zuang Twoje wypowiedzi bardzo ciężko się czyta, używaj częściej polskich znaków i trafiaj w odpowiednie litery czy coś.

Za 15k na 100% kupisz Bertone (unikaj raczej 2.2), Superb i a4 to technicznie to samo. Ceny tego drugiego są z kosmosu, chyba, że uznajesz 2.0 z jego dużym spalaniem oleju (wada fabryczna). No i zależy czego oczekujesz, bo porównujemy kompaktowe coupe z autem klasy średniej i autem klasy średniej+ , w którym jest w bród miejsca w środku.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

02 Paź 2019, 19:41

Najlepiej audi, bo jednak mam swoja b5 i nie narzekam. Natomiast raczej w tych pieniadzach u sb nie kupie. Superb podoba mi sie tylko jak patrzyłem na ogloszenia do 100km to sa jakies podejrzane za 8tysiecy,11 lub dopiero co sprowadzone i jest maly wybor. Plus nie wiem jak z lakierem i korozja bym miak w Bertonce czy Superbie, bo w zadnym aucie swoim nie mialem z tym kłopotu i wolalbym nie miec nadal.
Jeszcze ciekawi mnie wizja audi a3 8l 1.8t bo tez ocynk,miejsca wewnatrz chyba tyle co w b5 ale interesuje mnie sersja 150km turbo i czy opłaca sie turbo kupowac w takim aucie?
Pytam was bo dopiero na wiosne chce kupic, a chce jak najlepiej wybrac. Z wersji studenta chciałbym tanie w miare czesci i mala awaryjność stad biore inne wybory jak audi. Patrzylem Bertonke, Superba, Sonate.
zuang1995
Nowicjusz