Kupno auta do +/-90tyś

08 Maj 2017, 13:24

Witam,
Samochód kupuje dla siebie. Raczej diesel po mieście jeżdżę mało. Nie chce żadnego małego gniota. Ma być wygodnie i komfortowo. Jestem młody także niechciałbym żeby auto miało do setki 15s.
Z tego co przeglądałem wpadły mi w oko:
-BMW 5 F10 (2.0 benzyna ewentualnie 3.0 diesel) cięzko do ceny 90k
-Saab 9-5 (2.0 diesel,strasznie mi się spodobał, nie wiem jak z awaryjnościa i wykończeniem w środku, musze jakiegoś znaleźć w okolicy i oglądnąć)
- Peugeot 508 RXH (po lifcie, 2.0 diesel)
- Mondeo (po 2014 roku 2,0 diesel)
Patrzyłem też za superb-em no ale to Skoda. ;)
kondziu07
Nowicjusz

Auto: Opek Astra GTC
Silnik: 1.9 Cdti
Paliwo: Diesel
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

08 Maj 2017, 18:31

Zamiast Saaba zaproponuję Volvo S60 T5 lub D5, jak dla młodego kierowcy to w wersji R-design lub przynajmniej z pakietem Polestar. Budżet dobry na młode, niezmęczone auto.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Typ: Kombi

08 Maj 2017, 19:49

kondziu07 napisał(a):-Saab 9-5 (2.0 diesel,strasznie mi się spodobał, nie wiem jak z awaryjnościa i wykończeniem w środku, musze jakiegoś znaleźć w okolicy i oglądnąć)

ten nowy model to wielka zagadka, bo produkowali go tylko 2 lata, zanim upadli

5tka może dać po kieszeni jak będzie zaniedbana (o co w tej kasie jak sam zauważyłeś łatwo)

Ja bym się skupił na Twoim miejscu na Pugu i Fordzie jak Ci się podobają - silnik ten sam i sprawdzony, a auta będą praktycznie nowe.
Superba nie odrzucaj, bo trafisz III-gen, która wg mnie jest całkiem niezła.

Ode mnie Kia Optima.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

08 Maj 2017, 22:32

Nad volvem s60 kiedyś się zastanawiałem ale jakoś nie przypadło mi do gustu. Chyba że po lifcie ale pewnie i kasa inna. Kia odpada. Saaba 9-5 mam od znajomego i dlatego sie nad nim zastanawiam. Wiem że auto jest pewne i problemów z nim nie było. Wyróżnia sie z tłumu, tylko fakt ze jest ich bardzo mało i to zagadka.
Peugeot zewnątrz bardzo ładny. Ale mój tata ma już kilka lat C5. A tam jest dużo wspólnych elementów. I mam pewne obawy, kupie peugeota to tak jakbym jeździł C5 tylko z gorszym zawieszeniem.
Ciężko coś wybrać.
kondziu07
Nowicjusz

Auto: Opek Astra GTC
Silnik: 1.9 Cdti
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Awards 2021 - najlepszy samochód klasy wyższej
    Plebiscyt Moto Awards odbył się w tym roku już po raz czwarty, a o tym, które z nominowanych aut zdobędą nagrody w poszczególnych kategoriach decydowali czytelnicy w głosowaniu internetowym. W kategorii ...