Kupno Auta hatchback cena ok. 70tys.PLN. Co polecicie??

16 Lis 2023, 18:20

Witam. Chciałbym kupić auto z bardzo niskim przebiegiem i dosyć nowe za ok. 70tys. Interesują mnie roczniki 2021-2023. Wystarczy mi hatchback, nie zależy mi na osiągach, bardziej na bezawaryjności, ładnym wyglądzie w środku jak i na zewnątrz. Chciałbym pojeździć autem przez długie lata przy jak najmniejszym, dodatkowym wkładzie finansowym (bezawaryjność). Z góry dziękuję za porady i sorraski jeśli pomyliłem dział...
Kupry
Obserwowany

16 Lis 2023, 18:22

Zacząłbym od jakiejś hybrydowej toyoty, chyba bardziej rozsądnego auta nie da się kupić
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

16 Lis 2023, 19:52

Kupry napisał(a):Witam. Chciałbym kupić auto z bardzo niskim przebiegiem i dosyć nowe za ok. 70tys. Interesują mnie roczniki 2021-2023

Nie jest to takie proste. Mój 2 letni Duster (40 tys km) został wyceniony przy ubezpieczeniu na 74 tys, czyli jeszcze 1 tys drożej, niż kosztował w 2021r.
A to tylko Dacia.
Takie to czasy nastały, że samochody nowe przestały tracić na wartości :lol:
Oczywiście tylko nominalnie, moja wersja kosztuje teraz w salonie 95600.
Więc w tych założeniach jedynie klasa B może się łapać.
Choć ja chyba wolałbym nowe Sandero w gazie- tani serwis i ubezpieczenie, no i tania jazda.
Tyle, że ja się już Dacii nie boję i całkiem poważnie myślę, że następnym moim autem też będzie Dacia- Może nowy Duster :lol:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan silniki SR20DE / SR20DET / SR20VET
    Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dobry potencjał do tuningu, dostęp do części zamiennych. Silniki z serii SR20 to jedne z najbardziej uznanych silników Nissana z lat dziewięćdziesiątych ...
    Jak marki premium zmieniają motoryzację
    Niegdyś rola producentów samochodów ograniczała się niemal wyłącznie do produkowania aut. Ale to już przeszłość. Dzisiaj największe marki nie tylko dają nam coraz bardziej zaawansowane pojazdy, ale również ...