Kupno auta na części

10 Sie 2010, 10:52

Witam. To mój pierwszy post na tym forum, jeżeli temat założyłem w złym miejscu to prosze o przeniesienie. Sprawa wygląda następująco. Mam zamiar kupić samochód golf 3 ma czesci jest po dachowaniu za 1000zł i nie za bardzo wiem jak mam to rozegrać, nie chce go rejestrować, ani opłacać bo z jakiej racji skoro nie bede nim jeździł po drogach publicznych (ale myśle że tak sie nie da :/) Chce z tego samochodu przełożyć silnik wraz z pompą wtryskową do mojego starego auta. ale chciałbym jeszcze z niego coś wykręcić na wypadek gdyby w moim starym samochodzie sie ta czesć zepsuła albo sprzedać np na allegro i troche na nim jeszcze zarobić :D klapa tylna jest ok, jedne drzwi, przednia lampa i z środków tez pewnie by sie cos wymontowało. Ale czy później takiego niekompletnego przyjmą do kasacji aby go wyrejestrować? Czy jest taka możliwość aby nie płacić za niego a samochód stał gdzies w stodole czy w innych krzakach :D? Może trzeba w umowie kupna/sprzedaży zaznaczyć? Samochód jest opłacony do końca roku, ale chce jak najlepiej wyjść na tym zakupie, wiec pytam was o poradę.
vego
Nowicjusz

Miejscowość: Krypno

10 Sie 2010, 18:39

vego napisał(a):ale myśle że tak sie nie da :/

Myslę ze faktycznie cos będziesz musial z tym fantem zrobic...
vego napisał(a): Ale czy później takiego niekompletnego przyjmą do kasacji aby go wyrejestrować

Przyjmą,tylko ze za roznice w wadze mozesz słono zaplacic...
vego napisał(a): Może trzeba w umowie kupna/sprzedaży zaznaczyć

Tylko powiedz co chcesz zaznaczyć... :?: Nikogo to nie będzie interesowało czy on stoi w krzakach czy stodole...Masz go na stanie i masz w związku z tym problem...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

12 Sie 2010, 12:18

Jeśli chcesz wymienić silnik to przecież żadnej niedowagi nie powinno być - wrzucasz stary i wszystko jest OK (poza tym że ktoś będzie musiał Cię doholować). Poza tym, o ile pamiętam to można mieć do 10% niedowagi, więc z częściami typu reflektor czy zderzak powinieneś spokojnie się zmieścić.
GB
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody Lexusa pracują na lotnisku
    Naprawdę wygodne auto potrafi sprawić, że nawet długa podróż na czterech kołach jest równie komfortowa, co krótki lot samolotem. Czasami jednak trzeba skorzystać z możliwości silnika odrzutowego. Ale ...