Kupno auta po wypadku zabrany dowód rejestracyjny

13 Sty 2012, 14:46

Witam . Mam okazje kupić niedrogo samochód po wypadku . Dowód rejestracyjny jest zabrany przez policję . Samochód mam zamiar rozebrać na części i wyrejestrować . Proszę o szczegółową poradę jak odzyskać dowód rejestracyjny . Pozdrawiam
artur12621
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 10 2009
Auto: opel vectra b

13 Sty 2012, 19:44

artur12621 napisał(a): Proszę o szczegółową poradę jak odzyskać dowód rejestracyjny
artur12621 napisał(a): Samochód mam zamiar rozebrać na części i wyrejestrować .

Jezeli nie chcesz tego samochodu rejestrowac to nie masz zadnej szansy odzyskac DR....
Nawet jezeli odzyskasz DR to rozbierając go na części na jakiej podstawie wyrejestrujesz go w WK... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

13 Sty 2012, 20:17

naprawić,jechać na przegląd i odebrać dowód,ale jak chcesz go rozebrać to nie warto tylko kupić od gościa i rozebrać i bez wyrejestrowania.
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2002

14 Sty 2012, 22:20

Nie rozumiem jak bez wyrejestrowania? Bo nie wiem czy właściciel się zgodzi aby zabrać mu auto i zostawić bałagan w papierach przecież ktoś chyba będzie szukał tego auta na przykład wydział komunikacji . Czy jak się ktoś przez długi czas nie zgłasi po dowód rejestracyjny zabrany przez policje to co się wtedy stanie?
artur12621
Nowicjusz

14 Sty 2012, 23:29

artur12621 napisał(a):Czy jak się ktoś przez długi czas nie zgłasi po dowód rejestracyjny zabrany przez policje to co się wtedy stanie?

Nic absolutnie nic....Co najwyzej będziesz bulił OC jak namierzy cię FU....
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

15 Sty 2012, 00:05

To czyli jak ubezpieczalnia może mnie ścigać? przecież ja gdybym kupił to auto to umowy nie będę spisywał .
artur12621
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Najlepsze ciągniki siodłowe dostępne na polskim rynku
    Ciągniki siodłowe to kluczowe maszyny w transporcie drogowym. Na polskim rynku można znaleźć wiele marek i modeli ciągników siodłowych, które oferują różne parametry techniczne, wyposażenie, cenę i jakość. ...

15 Sty 2012, 00:46

artur12621 napisał(a): przecież ja gdybym kupił to auto to umowy nie będę spisywał

To na jakiej podstawie sprzedający zgłosi sprzedaz-zbycie pojazdu w WK... :?: :?: Myslisz ze on Ci sprzeda,faktu tego nie zgłosi w WK Ii dalej bedzie płacil OC mimo iz nie będzie juz posiadał tego rozbitka... :?: :?: :roll:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP