Kupno auta z Niemiec, drobne komplikacje, ile mam czasu?

22 Gru 2020, 01:19

Cześć, 10 grudnia zakupiłem auto prywatnie z Niemiec wyrejestrowane. Niestety przez niedopatrzenie i w sumie brak znajomości w kupnie aut dostałem samochód bez Karty Pojazdu niemieckiej. 15 tego grudnia zgłosiłem się z rezerwacją do wydziału komunikacji i Pani przesłała kopie dokumentów, które mam do Niemiec (chyba w celu ustalenia czy auto jest wyrejestrowane?).
jakie płatności muszę teraz zrobić by nie zalegać żadnemu organowi urzędowemu ? Mógłby mi ktoś (jestem zielonym w tych sprawach) napisać co po kolei muszę zrobić i ile mam na to dni, zważając na aktualny BRAK KARTY POJAZDU w moich dokumentach :(. Czy czekać ze wszystkim na odpowiedź z wydziału komunikacji? Czy jakieś podatki mogę opłacić bez Karty Pojazdu?
Z góry dziękuję za odpowiedź. :)
p1terf1
Obserwowany

22 Gru 2020, 08:44

Czekać, nie będziesz miał z tego tytułu żadnych konsekwenci w takim przypadku
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Co wpływa na ceny OC i AC?
    Pojemność silnika, model i marka samochodu, profil kierowcy i jego historia szkodowości jazdy – te wszystkie czynniki wpływają na wysokość składki pakietu ubezpieczeń OC i AC. Wysokość ceny polis komunikacyjnych dodatkowo ...