Kupno auta z rozliczeniem poprzedniego

09 Lip 2022, 07:29

Hej,
Obecnie mam skodę octavię II z 2005 w gazie, bez wkładu finansowego, ale to auto jest dla mnie za duże (zwłaszcza przy parkowaniu po Warszawie).
Chciałbym wymienić na mniejsze, ale tylko z automatyczną skrzynią biegów - po Warszawie znacznie ułatwia jazdę, parkowanie itd. Chciałbym zamknąć się w 30tys zł (łącznie z rozliczeniem mojego auta), jakie marki aut z automatem polecalibyście? Dziennie około 120-150km byłoby robione, nigdy też nie miałem auta z automatem.
Zależy mi, aby auto było przede wszystkim najmniej awaryjne i było hatchbakiem (moja skoda to tez hatchbak, ale z przedłużonym kufrem i ciężko mi się nim parkuje).

Pozdrawiam
Aimeros
Obserwowany

09 Lip 2022, 07:59

Skoda to co najwyżej liftback a nie hatchback. Poza tym obiektywnie duża nie jest

Z automatem w małym aucie będzie problem. Na początek sprawdź co w ogóle da się w okolicy kupić w takiej konfiguracji a później można myśleć czy ma to sens
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

09 Lip 2022, 09:50

Może coś takiego? Tylko cena zaporowa..
[link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Lip 2022, 10:10

Barol Yaris ma zły opis to nie jest automat tylko mmt co nie jest idealnym rozwiązaniem delikatnie mówiąc.
Aurisa trzeba sprawdzić czy ma mmt czy automat bo nie pamiętam.
Yaris automat był tylko w modelu 1 i to z silnikiem 1,3 bo 1,0 też miał mmt. Z resztą modeli toyot też trzeba uważać.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe