Kupno disco

31 Gru 2008, 00:13

witam wszystkich . zamierzam kupić sobie disco 1 2,5 tdi 1990 rok pr,240 tkm będzie to moja pierwsza terenówka. na temat samochodów terenowych czytam ostatnio sporo i wiem ze tego idealnego nie ma. niezaleznie od roku produkcji wszędzie się coś psuje ,trzeba smarować ,części trochę droższe itp itd no i się z tym pogodziłem . zastanawiam się tylko, czy nie jest trochę za stare? pozdrawiam
tomekb
Nowicjusz

02 Sty 2009, 15:23

Witam, miałem podobne problemy co Ty i mogę Ci jedynie powiedzieć, że wszystko zależy od kapitału. Jeżeli wiesz, że np za rok twoje fundusze będę o jeszcze raz taką kwotę jak masz teraz( sądzę, że tak jakieś 8 tys masz naskładane, to za rok będzie to 16tys, a z taką kasą można śmiało szukać czegoś ) więc moim zdaniem warto czekać i mieć już nawet te 5 lat nowsze auto.
No i do tego dochodzi jeszcze jedna ważna kwestia, a mianowicie chodzi tu o mechanikę i zdolności manualne. Jeżeli lubisz i potrafisz dłubać w autach, to przy odrobinie chęci i wiedzy możesz sobie takie disco wyremontować.

I mam nadzieję, że oprócz tego co masz odłożone na auto to masz coś na ewidentne naprawy tzw, pakiet startowy :mrgreen:

Ps. na twoim miejscu zastanowiłbym się nad przebiegiem tego disco, bo jest trochę mało wiarygodny...
pozdro
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

02 Sty 2009, 21:37

witam dzięki za odzew . to disco poszło gościu za drogo se cenił .postanowiłem poczekać do wiosny i rozejrzeć się, na spokojnie,bez nerwów. puki co czytam opinie o rożnych autach aby mieć jakieś pojecie ogólne .
ps. a swoja droga to na temat disco to tu najwięcej informacji znalazłem, nawet na Land Rover forum mało o nim piszą. pzdr
tomekb
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan GT-R
    Choć GT-R jest w zasadzie zupełnie nowym autem, wprowadzonym na rynek w 2008 roku, wprost wywodzi się od sportowych wersji modelu Skyline o takim samym oznaczeniu. A te nigdy nie były dostępne ze zdejmowanym dachem. Nawet ...
    Akcesoria zimowe – wyposaż swoje auto!
    Mróz potrafi naprawdę narobić sporo szkód, jeżeli chodzi o wygodę i komfort jazdy zimą. Na pewno nieraz musiałeś rano wstawać wcześniej tylko po to, by odpowiednio przygotować Twoje auto do jazdy. Na szczęście ...