Kupno ekonomicznego samochodu 7- 8 tys.

21 Lip 2014, 09:41

Witam,
chce kupić samochód, który będzie tani w utrzymaniu, nie będzie wymagał częstych napraw oraz będzie mało palił. Najlepiej, żeby był na gaz. No chyba że uważacie inaczej. To ma być mój pierwszy samochód. Zamierzam jeździć nim po mieście ale nie codziennie (odwiedziny u znajomych czy zakupy) plus 2 razy w miesiącu na dłuższe trasy razem około ( 1000 km). Kwota którą dysponuje to 7-8 tys. zł. Mieszkam w Poznaniu.

Podsumowanie
Budżet: 7-8 tys
Rejon: wielkopolskie
Użytkowanie: Miasto i trasy
Własne potrzeby: samochód w wersji 4/5 drzwiowej

Co sądzicie o tych samochodach:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Kaltrex
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 03 2007
Auto: Nie mam

21 Lip 2014, 15:31

Peugeot z pierwszego linku to pewnie jakiś trup jest, cena "hipemarketowa" i wogóle za niska jak na ten rocznik. Auto od handlarzy ze skupu złomu.
Astra II, jak dają gwarancję, to tylko prosić o pisemną. Nie na gębie, bo z niej często robi się dupe.
Punto II wydaje sie być najlepsza ofertą spośród tej trójki.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

21 Lip 2014, 17:17

Dzięki za odpowiedź.
A co myślicie o tych samochodach. Proszę o wasze opinie:
[link do Gumtree wygasł]
[link do Gumtree wygasł]
[link do Gumtree wygasł]
Kaltrex
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 03 2007
Auto: Nie mam

21 Lip 2014, 20:38

1.Prawa strona w połowie ma inny odcien,z lewej strony przedni błotnik jest ciemniejszy od reszty,tylna klapa jakoś krzywo złożona i do tego niska cena,zdecydowanie :no:
2.Passat B5 za 7k nie wróży nic dobrego.
3.Chevrolet wydaje mi sie od jakiegoś przedstawiciela albo prywatnej firmy ale obejrzeć można.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Lip 2014, 21:13

Jestem ciekawy jaki silnik siedzi w Pasku, jeśli 1.6 to ekonomie i dynamikę można włożyć między bajki.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Lip 2014, 09:40

Peugeot 307 z pierwszego linku faktycznie zdecydowanie za tani i widać,że jest odpicowany na handel więc lepiej odpuścić. Astra II która pokazałeś wygląda sensownie,silnik też w porządku i bezie to ekonomiczny samochód,z tym że sprawdź dokładnie jak wygląda sprawa korozji : nadkola i progi bo często lubią się sypać.
Oveo
Początkujący

Auto: LEXUS
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wstrzymane rejestracje pojazdów w Polsce
    W związku ze stanem epidemicznym w Polsce wiele powiatów zdecydowało się na wstrzymanie rejestracji pojazdów zakupionych i uprzednio zarejestrowanych w Polsce. Mając na uwadze przepisy które nie nakładają ...