Kupno felg --> malowanie --> sprzedaż czy to się opłaca?

17 Maj 2018, 09:14

Witam.
Ogólnie mam dryg do tworzenia, przerabiania różnych rzeczy. Przynosi mi to dużą radość i jestem dość wrażliwy na estetykę :naughty:
Zwykłe srebrne felgi są dla mnie totalnie nudne :bored:
Tak czy inaczej będę kupował sprzęt do lakierowania - sprężarkę itd.
Pomyślałem o takim sposobie dorabiania sobie żeby kupować używane felgi, przed zakupem jechać z nimi do punktu gdzie sprawdzą mi czy są proste i jeśli tak to brać je przemalować chociażby na czarno z delikatnymi wstawkami jaskrawozielonymi i sprzedawać za 2, 3 stówki więcej niż kupiłem.
Myślicie że byłby na to popyt? Czy może jednak to zbyt odważne jak na Polskę i nikt nie będzie tego brał?
Felgi jak już to musiałyby być pasujące do samochodów typu e46 e36 audi golfy i stare civic. Typowe modele dla młodych Sebików, wariacików, mordeczek. Przynajmniej tak mi się wydaje :D co sądzicie?
cinulski
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 10 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Toyota Avensis
Silnik: 2.0 D4D 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

17 Maj 2018, 13:35

Musiałbyś zainwestować sporo w same felgi. Może na początek kupić kilka pojedynczych felg i zrobić je jako pokazowe, później trochę rozreklamować. Następnie robić już na konkretne zamówienie takie usługi.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

17 Maj 2018, 14:11

Jak masz kasę na inwestycje to pewnie że warto, w PL alusy mocno tanie są a za coś fajnego ludzie nie mają problemu zapłacić więcej. Moja rada to wystrzegaj się felg pochodzenia CHINA
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 Sportback g-tron
    Audi A3 Sportback g-tron to wielki krok marki na drodze ku zrównoważonej mobilności. Kompaktowy pięciodrzwiowy samochód, który zadebiutuje pod koniec 2013 roku, do napędu wykorzystuje Audi e-gaz, paliwo ...