Kupno Hondy Civic VIII 1.8

26 Lut 2019, 16:22

Cześć. Jestem na etapie szukania samochodu. Jestem zainteresowana kupnem hondy civic VIII 1.8 jednak widzę duża rozpiętość cenowa tego modelu. Czy warto interesować się samochodem w przedziale 15-18 Tysiecy? Tu podaje dla przykładu:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie porady dotyczące kupna tego samochodu :)
Ostatnio edytowany przez Ulkaklu, 26 Lut 2019, 16:31, edytowano w sumie 1 raz
Ulkaklu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 09 2013
Auto: brak

26 Lut 2019, 16:27

Linki nie dzialaja. Na pewno nie kupisz dobrego civica ufo 1.8 w cenie do 20tys. Nie ma szans.
duzy90
Aktywny

Prawo jazdy: 03 01 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi S4 B8
Silnik: 3.0TFSI 450km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

26 Lut 2019, 16:31

zgadzam się z przedmówcą, 1.4 kupi się bez problemu dobre ale 1.8 to minimum 20tys w znośnym stanie, ja moją będę w najbliższej przyszłości sprzedawał to będzie wystawiona koło 25/26tys (07r., PL Salon, w bdb stanie)
luck112
Początkujący

Miejscowość: Wręczyca Wielka
Prawo jazdy: 10 02 2013
Auto: Renault Scenic III

26 Lut 2019, 16:54

Sensowne egzemplarze to tak srednio 25+ tys w góre
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

26 Lut 2019, 18:17

Ja miałem takie UFO 1.8 z 2006R i to jeszcze SPORT, za 16 000zł, mechanicznie Jak to Honda Super, Optycznie tylko zderzak tylni do przelakierowania - odcierki.

Uważam, że była to BDB Honda i miałem 5 oglądaczy i nikt nie chciał...6 przyjechał inny Handlarz i kupił tak jak stało, decyzję podjął w 15minut.
Pewnie podpicuje i sprzeda za 20 tys. :ok:

Może było za tanio? i się bali :lol:
W ogłoszeniu jakieś 1,5 miesiąca.
A za tą cenę powinno iść w 2 dni.
Auto bezwypadkowe.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

26 Lut 2019, 19:53

andrewb25 napisał(a):Ja miałem takie UFO 1.8 z 2006R i to jeszcze SPORT, za 16 000zł
ta czerwona?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego Polacy kochają miejskie hybrydy?
    W samochodach do miasta najbardziej cenimy niskie spalanie i wysoki moment obrotowy pozwalający na szybsze włączanie się do ruchu, dostępny w możliwie najniższym zakresie obrotów. Jeszcze do niedawna warunki te spełniały ...

27 Lut 2019, 15:39

tak czerwona strzała :D
andrewb25
Stały forumowicz

27 Lut 2019, 16:41

andrewb25 napisał(a):a miałem takie UFO 1.8 z 2006R i to jeszcze SPORT, za 16 000zł, mechanicznie Jak to Honda Super, Optycznie tylko zderzak tylni do przelakierowania - odcierki.

Uważam, że była to BDB Honda i miałem 5 oglądaczy i nikt nie chciał...6 przyjechał inny Handlarz i kupił tak jak stało, decyzję podjął w 15minut.
Pewnie podpicuje i sprzeda za 20 tys. :ok:

Może było za tanio? i się bali :lol:
W ogłoszeniu jakieś 1,5 miesiąca.
A za tą cenę powinno iść w 2 dni.
Auto bezwypadkowe.

Dlatego uważam że powinniśmy walczyć o normalność wśród kupujących żeby to jakoś funkcjonowało. Bo niestety jest źle a nawet bardzo źle.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

27 Lut 2019, 18:20

Kupujący to jest czasami Dramat.
Np. do tej Hondy przyjeżdza 4 młodzików i to jeszcze w zimie o 19 i przez 1 godz. gapią się z latarkami tylko na lakier i szukająile jest rys, o silnik, skrzynią nie pytają w ogóle tylko wygląd zewn.
andrewb25
Stały forumowicz

27 Lut 2019, 18:59

andrewb25 napisał(a):Kupujący to jest czasami Dramat.

Mi już ręce opadają i tak naprawdę teraz próbuje jeszcze innego tematu (dzięki jednej osobie z forum :D ) pt. małe tdi, mały przebieg, świeży rocznik jak to już nie wyjdzie to poddaje się i wracam do poprzedniej formuły czyli kupuje tylko to co mi się podoba i chętnie tym pojeżdżę a potem szukam chętnego ale bez ogłoszeń bo to chyba nie na moje nerwy.
Jest jeszcze opcja dogadania się z kimś na obrabianiu części handlowej ale daj każdemu zarobić to w końcu wyjdą kosmiczne koszty.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

28 Lut 2019, 19:06

No dieselka sprzedać teraz to coraz gorzej, ja raczej patrzę i czytam o na co tam klientela składa najwięcej zapytań na różnych forach i kupuję to. :lol:

Co do sprzedaży to znajomy przywozi całą lorę i sprzedaje TYLKO handlarzom, ma tam te 1000zł na samochodzie na czysto i od razu sprzedaje całość i ma święty spokój z Detalem :lol: który będzie mu przyjeżdżał i ciśnienie podnosił :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

28 Lut 2019, 22:49

andrewb25 napisał(a):tak czerwona strzała :D
sory ale odrazu na foto było widać jaka ona bezwypadkowa :wink:

A z tym dieslem to przesada, mam klienta co bierze z FR jak leci ( a tu 80% to diesle) przeważnie są to ulepy bo tu takich pełno i nie buja sie z tym, sprzedaje w normalnym czasie, zainteresowanie jest takie jak i było. Kto nie jest głupkiem i ma trochę pod kopułką to bierze diesla i śmieje się z tych maruderów co jeszcze kilka lat temu jezdzili śmierdziuchami a teraz jakie to złe, nieeko i nagle się psuje :naughty:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Mar 2019, 19:28

Kao napisał(a):sory ale odrazu na foto było widać jaka ona bezwypadkowa :wink:

Co ty mi tu będziesz gadał.
Z foto to ty sobie mozesz kupować, do przelakierowania tylko tylni zderzak był ze względu na obcierkę.
Auto Z DK więc po nr. VIN brak szkód, sprawdź VIN w sieci jeszcze gdzieś jest.
Na autobazach brak szkód.
Lakier oryginał , oprócz 1 elementu tylko przelakierowanego, ok. 160 mikronów.
Blacharsko bardzo fajna, jak to z DK....zakonserwowana przez poprzedniego właściciela bardzo dobrze.

Więc sorki, jeżeli dla kogoś takie samochody są wypadkowe, to rezygnuję z tego biznesu, i kupuję walone do połowy , będę wspawywał ćwiartki i dachy i robił ludzi w balona
Zresztą długo nie stała bo 1-1,5 miesiaca już nie pamiętam, jak by coś było nie halo to by była dalej do sprzedania.
Januszeria którasięnie zna, przyjeżdżała i pytała czy najniższą cenę na rynku można negocjować, a za 14 tys były wystawione walone, i gały wystawiała jak się dowiadywała że cena nie jest do ruszenia nawet 1zł w dół. :lol:
Może przez to nie chcieli bo nie opuściłem jeszcze 500,--

Zresztą klient zawsze ma rację.
andrewb25
Stały forumowicz