Kupno Hyundai Tucson 2,0 CVVT 4WD

09 Sty 2014, 21:49

Witam.Mam zamiar kupic Tucsona 2,0 CVVT Comfort+ 4WD uzywanego z Niemiec

rok 2007 ,77 000 km przebiegu .blotnik,klapa silnika do wymiany,lakierowania. cena 6000 eur
Troche sie obawiam silnika -zuzycie benzyny ,trwalosc .Zdrugiej strony roznica spalania z silnikem Diesla nie jest duza.Moze ktos mam takie auto prosze o opinie Dziekuje
korniszon
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 03 1984
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: vw golf
Silnik: 1.9tdi
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

10 Sty 2014, 10:25

Też zastanawiam się nad kupnem tego autka, ale z tego co już zdążyłem się zorientować, to na diesle trza uważać, bo mają one i dwumasę i DPF. Automaty oczywiście nie mają dwumasy, ale problem z DPF pozostaje. Z kolei silnik benxynowy, 2,0 pali ponoć około 10 litrów LPG. Przeliczyłem ewentualne koszta naprawy diesla w porównaniu z tym co zaoszczędzę w ciągu roku tankując ON zamiast Pb i...Odpuściłem sobie diesla. Stwierdziłem, że tylko Pb z LPG. Nawet jakby LPG palił 12 litrów, to i tak wyjdę lepiej niż tankowanie ON. ON spala ponoć około 8 litrów. Różnioca w tankowaniu między ON a LPG nie duża, ale w ciągu roku się nazbiera. No i odpadają dośc kosztowne w naprawie czesci diesla. A jakby coś się miało zepsuć w benzynie, to i tak taniej wyjdzie naprawa benzyny niż diesla.
Zerknij też na Kia Sportage - to te same autka, róznią się tylko deliktanie nadwoziem. Ale buda i silniki to to samo.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000