Kupno Hyundaia i40 z silnikiem 2.0 GDI 177KM - różnice wyposażenia

14 Maj 2021, 11:28

Cześć, zastanawiam sie nad kupnem używanego hyundaia I40 2.0 GDI 177km, mam do wyboru dwa autka różnice się wyposażeniem pierwsze ma full opcje premium ale 170tys przebiegu i tutaj moje pierwsze pytanie czy na takie auto z tym silnikiem to dużo? Czy jeszcze warto w to wejść? Biorąc pod uwagę że podzespoły są w dobrym stanie. Czy lepiej odpuścić wyposażenie i wybrać dużo mniejszy przebieg ok 115tyś?

Z góry dzięki za wypowiedzi pozdrawiam
LypyT
Obserwowany

14 Maj 2021, 14:15

Zależy tu też dużo od stanu technicznego obu modeli. To że jeden ma mniejszy o 55tkm przebieg nie znaczy że będzie w lepszym stanie. Dodatkowo nie wiemy jakim wyposażeniem różnią się oba samochody. Czasem wyposażenia są tak ubogie że nie ma co się zastanaiwać i brać to z lepszym jeżeli stan samochodu jest dobry.

Ostatnio znajomy kupował auto i miał podobny dylemat miał do wyboru dwa samochody: pierwsze z większym przebiegiem 170tkm ale ze słabym wyposażeniem i drugie z przebiegiem 105tkm w full wypasie ale starsze o dwa lata. Cena była praktycznie identyczna. Wybrał nowsze ;/ oczywiście to jego decyzja chociaż polecałem mu to drugie bo sporo jeździ. Wczoraj go widziałem i powiedział że trochę żałuje że się nie posłuchał bo brakuje mu paru udogodnień.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ferrari F12 Berlinetta
    F12 to rasowy włoski grand tourer. Auto zachwyca osiągami - do pracy zaprzęgnięto w nim silnik V12 o mocy sporo ponad 700 KM, wygodnym i dopracowanym wnętrzem i oczywiście świetną, smukłą sylwetką z długą maską. Odmiana pozbawiona ...