Kupno laguny czy skody octavi?? Co lepsze proszę o pomoc

23 Gru 2012, 21:52

Witam nie wiem czy już ktoś poruszał ten temat ale jednak zadam pytanie jeszcze raz:) Jestem świeżym kierowcą i myślałem nad kupnem skody octavi 1.9 TDI 110 km ale dostałem dzisiaj propozycje od wujka że sprzeda mi swoją lagune z silnikiem 1.9dCi 130 km prawie ful opcja, 6-biegów w kombi. I tu moje pytanie co lepiej kupić i proszę o opisanie mi tych aut jak by można było to szczegółowo i tak z waszych myśli a nie statystyki z internetu. I które auto będzie bardziej ekonomiczne. A może jeszcze wy mogli byście mi coś zaproponować chodzi mi o samochód w ON i minimum 107 km i do kwoty 20000zł
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
piopltrek
Obserwowany

Prawo jazdy: 7- 6- 0
Auto: Octavia i Laguna
Silnik: 1.9 dCi 130 km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

25 Gru 2012, 16:00

Pytanie tyczące Laguny nie jest zbyt precyzyjne,gdyż w 2001 r.pojawił się następny model,Laguna II a Laguna I była produkowana jeszcze w 2001r(o ile dobrze pamiętam).Najlepsze Laguny pojawiły się od 2005r,najbardziej dopracowane,te wcześniejsze nie są zbyt wysokiej jakości(awaryjne,elektronika).Pytasz o silnik 1.9 dCi,jest udany i polecany.Wiele przemawia za Laguną,gdyż oferuje ją ktos bliski.Jest tylko jedno pytanie,jak dużo jeździsz,i jaki ma ona przebieg.Nie wspominam nic o Octavii z tego względu,ze tutaj byłbyś zdany na łaskę kogoś obcego(przy zakupie) Cóż,pierwsze to napisz,czy chodzi o Lagunę I,czy II,wtedy dowiesz się jak Octavia z tym silnikiem a potem Laguny, sprawdziły się podczas testu dlugodystansowego(I i II-ka)
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Droga hamowania vs droga zatrzymania
    Droga hamowania to odległość przebyta przez samochód od momentu uruchomienia hamulca do całkowitego zatrzymania auta. Natomiast aby poznać drogę zatrzymania, trzeba doliczyć odcinek, który przejedzie samochód ...