Kupno laguny czy skody octavi?? Co lepsze proszę o pomoc

23 Gru 2012, 20:52

Witam nie wiem czy już ktoś poruszał ten temat ale jednak zadam pytanie jeszcze raz:) Jestem świeżym kierowcą i myślałem nad kupnem skody octavi 1.9 TDI 110 km ale dostałem dzisiaj propozycje od wujka że sprzeda mi swoją lagune z silnikiem 1.9dCi 130 km prawie ful opcja, 6-biegów w kombi. I tu moje pytanie co lepiej kupić i proszę o opisanie mi tych aut jak by można było to szczegółowo i tak z waszych myśli a nie statystyki z internetu. I które auto będzie bardziej ekonomiczne. A może jeszcze wy mogli byście mi coś zaproponować chodzi mi o samochód w ON i minimum 107 km i do kwoty 20000zł
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
piopltrek
Obserwowany

Prawo jazdy: 7- 6- 0
Auto: Octavia i Laguna
Silnik: 1.9 dCi 130 km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

25 Gru 2012, 15:00

Pytanie tyczące Laguny nie jest zbyt precyzyjne,gdyż w 2001 r.pojawił się następny model,Laguna II a Laguna I była produkowana jeszcze w 2001r(o ile dobrze pamiętam).Najlepsze Laguny pojawiły się od 2005r,najbardziej dopracowane,te wcześniejsze nie są zbyt wysokiej jakości(awaryjne,elektronika).Pytasz o silnik 1.9 dCi,jest udany i polecany.Wiele przemawia za Laguną,gdyż oferuje ją ktos bliski.Jest tylko jedno pytanie,jak dużo jeździsz,i jaki ma ona przebieg.Nie wspominam nic o Octavii z tego względu,ze tutaj byłbyś zdany na łaskę kogoś obcego(przy zakupie) Cóż,pierwsze to napisz,czy chodzi o Lagunę I,czy II,wtedy dowiesz się jak Octavia z tym silnikiem a potem Laguny, sprawdziły się podczas testu dlugodystansowego(I i II-ka)
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)