Kupno "Maluszka" tuning

14 Wrz 2012, 22:40

:D Jako iż jest to mój pierwszy post na tym forum pragnie wszystkich zmiejsca pozdrowić :D
Do rzeczy od pewnego czasu poważnie sie zastanawiam nad zakupem fiata 126p jako tanią ciekawą i przy okazji poucząjąca zabawke (mechanika) .
Interesują mnie "zwykłe" sprawne nie zjedzone przez korozje egzemplarze do ok 700zł jak i mniejszy lub większy jego tuning .
Na początek czysta kosmetyka (malowanie , zderzaki , fotele itp ) a z biegiem czasu ,chęci i pieniędzy mechanika :)
I tu rodzą się moje pytania :
W jakim według was kierunku najlepiej pójść ? (zdaje sobie że to sprawa gustu aczkolwiek może coś mnie oświeci czy pomorze ) bowiem co do stylu rat nie jestem przekonany cult wydaje sie troche banalny i zarezerowany dla najlepszych egzemplarzy zaś wszystkie przeróbki pokroju cabrio czy swapu wolałbym zostawić na nieco pózniej zaś wieś tuning mnie nie interesuje .
I tu powstaje kolejne pytanie : jak jest z dostępnośćią i cenami częśći aktualnie , chodzi mi przede wszystkim o częśći nowe związane z mechaniką jak i wizualne z modeli z pierwszych lat produkcji .
Z góry dziękuje :wink:
toreusz1
Obserwowany

Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pogoń za najlepszymi czasami w symulatorze - Formuła E
    Dwaj kierowcy Audi: Daniel Abt i Lucas di Grassi, już 13 stycznia wystartują w trzeciej rundzie bieżącego sezonu Formuły E, która odbędzie się w Marakeszu, w Maroku. Jednak zanim zawodnicy staną na linii startu kolejnego ...
    Renault EZ-ULTIMO to samochód autonomiczny
    Warszawa posłużyła jako sceneria do dla filmu promocyjnego oraz realizacji sesji zdjęciowej najnowszego samochodu autonomicznego Renault EZ-ULTIMO, oficjalnie pokazanego po raz pierwszy na Salonie Samochodowym w Paryżu. W ...