Kupno Mercedesa tzw. beczki

06 Sie 2013, 14:23

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Wszedlem na te forum w celu uzyskania niezbednych dla mnie informacji a konkretnie chodzi o zakup beczki...
Zaczne troche od pomysłu:
Pare miesiecy temu wpadł mi do glowy pomysl zakupu wlasnej beczki W123 rocznik dowolny.Auto chce kupic dla tego ze potrzeba mojej ladniejszej polowce srodka transportu ktory ciezko bedzie uszkodzic,zajechac poprostu zepsuc do tego doszla tez jakas sympatia do tego modelu. Auto bedzie wykorzystywane tak jak auto powinno byc wiec tyranie w miescie-dojazd do pracy-szkoły etc. Nie ma to byc auto wystawowe tylko poprostu do jazdy.
I tu moja prosba- jako stary motocyklista kompletnie na mechanice-blacharce i elekrtyce samochodowej sie nieznający szukam podpowiedzi- jak kupic, gdzie wykonac generalny remont samochodu i na co zwracac uwage przy kupnie? czy kupic w polsce czy w dojczlandach a czy moze zlecic jakiejs firmie przywiezienie i wyremtowanie. Wszelkie Wasze podpowiedzi bedą mi bardzo pomocne i licze ze bedzie ich wiele.

Dziekuje.
greenmack
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2000
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: golf 7
Silnik: 1.6 tdi 105
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

03 Lis 2013, 10:14

Ja to auto bym sobie odpuścił,łatwiej jest znaleźć dziewicę po kilku rozwodach,niż to auto nie zeżarte przez rdzę,daj sobie spokój.Naturalnie są w Polsce Fachmani przywracający stare auta do stanu fabrycznego,ale o koszty nie pytaj.Poza tym,spójrz na te Mercedesy,trącają myszką,wiesz ile kasy trzeba władować by takie auto doprowadzić do jakiej takiej kondycji?! Miałem W115 to wiem,nigdy więcej starych,, Schrottów,,,takie auto podasz w restauracji pod nos rudej i nawet sztućców do łapy nie weźmie,bo po co?! :D
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

30 Mar 2015, 13:25

Według mnie 123 (puchatek) nie beczka to świetne auto.Jeżeli ma pan zamierzam wykorzystywać auto do takich celów jak pan napisał to do 5000 można znaleźć auto z małą ilością rdzy w miejscach gdzie łatwo ją naprawić nawet na tylnej klapie i ja bez problemu w granicach 100zł wymienić. Najlepszy silnik to 240 diesel lub 300d przestrzegam pana przed silnikami 2.8 benzyny bo to o kant dupy obic
maxburnicki
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 04 1962
Auto: mercedes g klasa.c klasa.ml
Silnik: 250.200.320
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1986
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne podróże na rodzinne wakacje
    Zbliża się koniec roku szkolnego, a wraz z nim czas wakacyjnych wyjazdów z rodziną. Wielogodzinna podróż samochodem może być trudna zarówno dla dziecka, jak i jego rodziców. Co można zrobić, żeby ...