Kupno nowych żarówek H7 - czy warto płacić za markę?

14 Wrz 2012, 23:20

Witam.

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zmianą żarówek w swojej Astrze, ponieważ obecne H7 świecą już przeciętnie, a nie mam pojęcia ile czasu Astra już na nich jeździ. Nad zmianą zacząłem się zastanawiać, ponieważ ciemno robi się już coraz wcześniej i siłą rzeczy coraz więcej przydają się konkretne, dobrze świecące światła.

Pod uwagę biorę dwie opcję - kupno kompletu żarówek H7 renomowanej firmy - skłaniałbym się ku Osram Cool Blue Intense i z racji zapowiadanej barwy światła chyba dołożyłbym tutaj także żarówki H1, żeby drogowe i mijania były jednej barwy. Cena takiego zestawu byłaby w okolicach 80-90 złotych - ceny z allegro.

Z drugiej jednak strony nie jeżdżę nie wiadomo ile w nocy, żeby wydawać 100 złotych na żarówki które fajnie wyglądają i tak tylko w nocy, więc tutaj rozsądek podpowiada żarówki H7 z Carrefoura. Miałem je w poprzednim aucie i świeciły w porządku. Obecnie kosztują 20 zł/2 szt.

Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że każdej żarówce halogenowej do ksenona daleko i właśnie dlatego najbardziej żal mi wydać niecałej stówy na coś, co niekoniecznie musi dać dużą różnicę i dlatego też chciałbym poznać wasze opinie. Różnica w cenie na samych H7 to ok. 30-35 złotych (o ile Osram CBI z Allegro są oryginalne).
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

15 Wrz 2012, 10:35

Los_Dawidos napisał(a): w swojej Astrze

Może napiszesz o niej coś w profilu ??
H7 dobrej jakości można kupić poniżej 40 pln - np.te co proponujesz lub coś z Tungsrama lub Philipsa (te niestety ciut droższe)..
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

W carfourowe wynalazki bym się nie pchał ..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Model LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa
    LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa. Wskazuje, w jakim kierunku będzie się rozwijał design, osiągi i własności jezdne naszych samochodów – mówi w wywiadzie dla portalu lexusenthusiast.com wiceprezes Lexus ...