14 Wrz 2012, 23:20
Witam.
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zmianą żarówek w swojej Astrze, ponieważ obecne H7 świecą już przeciętnie, a nie mam pojęcia ile czasu Astra już na nich jeździ. Nad zmianą zacząłem się zastanawiać, ponieważ ciemno robi się już coraz wcześniej i siłą rzeczy coraz więcej przydają się konkretne, dobrze świecące światła.
Pod uwagę biorę dwie opcję - kupno kompletu żarówek H7 renomowanej firmy - skłaniałbym się ku Osram Cool Blue Intense i z racji zapowiadanej barwy światła chyba dołożyłbym tutaj także żarówki H1, żeby drogowe i mijania były jednej barwy. Cena takiego zestawu byłaby w okolicach 80-90 złotych - ceny z allegro.
Z drugiej jednak strony nie jeżdżę nie wiadomo ile w nocy, żeby wydawać 100 złotych na żarówki które fajnie wyglądają i tak tylko w nocy, więc tutaj rozsądek podpowiada żarówki H7 z Carrefoura. Miałem je w poprzednim aucie i świeciły w porządku. Obecnie kosztują 20 zł/2 szt.
Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że każdej żarówce halogenowej do ksenona daleko i właśnie dlatego najbardziej żal mi wydać niecałej stówy na coś, co niekoniecznie musi dać dużą różnicę i dlatego też chciałbym poznać wasze opinie. Różnica w cenie na samych H7 to ok. 30-35 złotych (o ile Osram CBI z Allegro są oryginalne).