Kupno Pick-upa z homo na ciężarowe

28 Lip 2009, 17:46

Witam, owy jestem...to się witam :p

Sprawa wygląda tak, że nie mam jeszcze samochodu, a spodobał mi się Nissan KingCab (w ogóle podobają mi sie pickupy i wszystko co jest związane z OffRoad :D )

Ale z tego co widzę, większość jest rejestrowana jako samochody z "homologacją na ciężarowe"

I sprawa wygląda tak, że chciałbym kupić taki samochód, ale nie na firmę tylko prywatnie, dla siebie na codzień. Słyszałem, że nie można takich cudów robić... Trochę to dziwne...Można tak?

Druga sprawa- na taki samochód, trzeba mieć zwykłe prawko B, czy trzeba robić C na ciężarówki?

Dzięki :)
Lionix
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

28 Lip 2009, 18:24

mozesz taki kupic i normalnie jeżdzić na B chyba, że kupisz jakiegoś wielkiego amerykańskiego strucla... to będziesz musiał robić C
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

28 Lip 2009, 21:04

jeśli masa całkowita samochodu nie przekracza 3,5t to możesz jeździć nim na kat.B
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

28 Lip 2009, 21:24

Ok, dzięki wam za odpowiedzi :roll:
Lionix
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Pajero Dakar
    Mitsubishi Pajero 2012 DAKAR otrzymał turbodoładowaną, 200-konną jednostkę napędową o pojemności 3,2 litra, spełniającą normy EURO5 z zamkniętym filtrem cząstek stałych DPF w standardzie. Dzięki zmodernizowanej jednostce ...
    BMW 1 Coupe oraz BMW 1 Convertible Limited Edition Lifestyle
    Nowy pakiet wyposażeniowy Limited Edition Lifestyle świeci jeszcze jaśniejszym światłem dzięki walorom estetycznym BMW 1 Coupe i BMW 1 Convertible. Wchodzące w skład pakietu ekskluzywne dodatki wysokiej jakości zostały szczególnie ...