Kupno pierwszego samochodu

16 Gru 2016, 19:47

Hej jestem tu nowa i koniecznie potrzebuję waszej rady! Niedawno zdałam egzamin na prawo jazdy, i poszukuję auta dla niskiej kobietki o wzroście 155cm do ceny 3000 zł da się coś wymyślić? :)
ksrvbsev6
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 08 2016
Auto: Nie mam
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna

16 Gru 2016, 22:45

Wzrost nie jest problemem, możesz jeździć w foteliku albo siadać na poduszce :naughty:
Przy kupnie auta za taką kwotę nie warto nastawiać się na konkretne marki i modele. Szukaj w najbliższej okolicy (bo nie opłaca się wyjeżdżać z takim budżetem - szybko stopnieje) tego co jest w jak najlepszym stanie. Zwracaj uwagę na takie aspekty jak długość aktualnych opłat czy drugi komplet opon - zawsze kilka stów do przodu a w tej kat. cenowej to już spory odsetek wartości auta.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

17 Gru 2016, 10:08

Skąd jesteś to coś poszukamy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Dacia Logan MCV
    Model słynący z atrakcyjnej ceny w stosunku do oferowanej przestronności wnętrza, wysokiej niezawodności i praktyczności, zyskał nowy design, nowe osiągi oraz silniki. Nowy Logan MCV – 5-miejscowe kombi – jest ...