Kupno pojazdu do 15000-17000 zł

25 Gru 2009, 12:05

Witam serdecznie, pierwszy post na forum i chcę się poradzić co i jak. Posiadam Prawo Jazdy już pełne 3 lata, od tamtej pory wiele aut przerobiłem, zaczynając od fiesty 1.1 poprzez Safrane 2.2 kończąc na Vito 2.3 :) a więc powiem tak, mam osobiście dla siebie do przekazania kwotę taką jak w tytule, ale moje wymagania będą dość duże, przede wszystkim ma być to DIESEL na turbinie. Chcę auto, które będzie w stanie wiele znieść ponieważ jestem dość wymagającym kierowcą. Diesel musi mieć tą minimalną moc 100 KM (do 200 nawet) ;) nie wliczając jednostek, które są na prawdę drogie w utrzymaniu czyli 2.5 V6 TDI w audi i VW :) auto będzie sprowadzone z zagranicy, auto od razu z góry mówię będzie wyposażone w zawieszenie gwintowane, ponieważ przekonałem się jak się na tym jeździ i dla mnie jest to najbezpieczniejsze zawieszenie, pomimo tego że nasze polskie drogi są jakie są. Auto ma mieć sensownego kopa :) i takie w miarę normalne w utrzymaniu, bo nie mam zamiaru wydawać kupę pieniędzy na drobnostki, jakie modele polecacie ? Preferuje raczej niemiecką markę ;) nie wliczając VW ale jak i również też tego nie wykluczam.
z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie poświętnie :)
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :)
Pozdrawiam
Dzimi
Dzimi
Początkujący

Miejscowość: Krosno Odrzańskie

25 Gru 2009, 12:07

Silnik TDI AFN 110km - względnie tani w utrzymaniu, a bez wielkich nakładów finansowych można zrobić go na 150km. Budę musisz sam wybrać, osobiście bym poszukał coś w Audi, ale nie wiem jak z tym funduszem.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

25 Gru 2009, 12:10

Audi da się znaleźć ale słyszałem że zawieszenie jest nie dosyć że wrażliwe to i drogie, czy to prawda ? czy warto kupić oryg. dając 1.5 koła czy zamiennik za 600 zł ? no i gwint, może to dziwnie zabrzmi ale jestem wymagający co do pojazdu, który musi się trzymać drogi a czy to bryła kombi czy sedan to obojętne, ale wole jednak kombi :) jeżdżę sam albo z dziewczyną po prostu.
Pozdrawiam
Dzimi
Dzimi
Początkujący

25 Gru 2009, 12:35

Żebyś nie chciał koniecznie diesel'a to poleciłbym zatem BMW, ma lepsze właściwości jezdne. Zawias alu w Audi pada i jest dość kosztowny, to wada.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

25 Gru 2009, 12:36

benzyny nie chcę, wole jednak diesla, ciągnie od dołu i to mi się podoba, poza tym łatwo w dieslu moc podnieść

[ Dodano: Pią Gru 25, 2009 12:43 ]
a tak apropo co w ogóle sądzicie o modelach A3 ? albo może inne modele ? coś z Mercedesa ?
Pozdrawiam
Dzimi
Dzimi
Początkujący

25 Gru 2009, 14:57

Dzimi napisał(a):benzyny nie chcę, wole jednak diesla, ciągnie od dołu i to mi się podoba, poza tym łatwo w dieslu moc podnieść

[ Dodano: Pią Gru 25, 2009 12:43 ]
a tak apropo co w ogóle sądzicie o modelach A3 ? albo może inne modele ? coś z Mercedesa ?
podnoszenie mocy w benznie czy w dieslu wygląda tak samo :mrgreen: A3 ma swykłąe stalowe zawieszenie no chyba że mówimy o tylnym w nowej gdzie są drążkowahacze co się lubią wysypać ;) ale za 17 nowej budy(w dobrym stanie) nie kupisz tylko stara :mrgreen: a w starej jest normalne zwykłe zawieszenie, aczkolwiek to taki sam VW jak Golf czy Ibiza :mrgreen: jak ci nie przeszkadza dizajn to popatrz jeszcze na Octavie :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Lexus UX - nowe wersje specjalne
    Najmniejszy SUV Lexusa doczekał się nowych wersji specjalnych. Miejski crossover klasy premium jest teraz dostępny w odmianach F Sport Style Blue i Elegant Black. Te warianty podkreślają charakterny styl modelu UX i robią ...

25 Gru 2009, 15:18

popatrze ale mysle nad takim czyms, bo jednak audi to audi :) ciagnie mnie bardzo mocno do niego. p.s. diesel jest latwiejszy jak dla mnie do przerobki ;)
Pozdrawiam
Dzimi
Dzimi
Początkujący

25 Gru 2009, 15:30

benzyny nie chcę, wole jednak diesla, ciągnie od dołu i to mi się podoba, poza tym łatwo w dieslu moc podnieść

Jak już to w turbo dieslu to raz, dwa turbobenzyne też bez problemu podkręcisz i również ciągnie od dołu. Przestańcie porównywac TURBODIESLA DO BENZYNY :evil: porównajmy może DIESLA DO BENZYNY lub TURBODIESLA do TURBOBENZYNY.
papa
Początkujący

25 Gru 2009, 15:34

wiem o co Tobie chodzi ale w TD chodzi o to, że przy względnej mocy jest małe spalanie

[ Dodano: Nie Gru 27, 2009 14:14 ]
a co sądzicie o mercedesach ale VITO ? jak to z tymi jednostkami ? bo też myślę nad tą opcją z dubel kabiną ? jak to z silnikami z Turbo ? bo mam Vito towarowego bez Turbiny i jest OK
Pozdrawiam
Dzimi
Dzimi
Początkujący