Kupno samochodu do 11-12 tyś.

12 Paź 2016, 17:13

Witam. W najbliższym czasie dokonam kupna swojego pierwszego samochodu. Ważne dla mnie jest aby samochód był w gazie, lub żeby kalkulowało się jeszcze założenie LPG. Kwota to ok. 11-12 tys. zł, w czym maja się zmieścić opłaty i startowy pakiet naprawczy. Auta jakie mnie interesują, to standardowo BMW E46 :D , E39, E36, Seat Leon. VolksWagen Golf IV lub Passat B5 najlepiej Fl, Audi A4 B5, A3, A6 C5, Honda Accord V/VI. W temacie jestem kompletnie zielony. Samochód ma służyć głownie do niedalekich tras po 50km kilka razy w miesiącu. Nie musi byc jakiś mega stan i w ogóle, ale zależy mi, żeby nadawał się do jazdy bez problemów. Audi A6 C5 z tego co widziałem raczej nic ciekawego nie znajdę i nwm na ile mozna wierzyć ogłoszeniom na allegro, olx czy otomoto oraz jakie są realne ceny za sprawny egzemplarz. Poza tym samochód nie będzie prawdopodobnie kupowany na dłużej niż rok. Prorytet to Bmw E46, proszę o wasze opinie i propozycje.
Rdz777
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 04 1998
Auto: Nie mam

12 Paź 2016, 18:11

12 tys - 2500 pakiet startowy - min. na 3500 LPG do e46 = 6 tys na sam samochód... E36 w tej kwocie sensownego nie znajdziesz
MadLoneWolf
Nowicjusz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Parkowanie równoległe w pięciu krokach
    Wielu kierowców jak ognia unika jednak parkowania równoległego, nawet jeśli w najbliższej okolicy właśnie takie miejsca są dostępne. Jak pokonać swoje obawy i dobrze wykonać ten manewr? Wiele osób uważa ...