MW9 napisał(a):Hondy lubią olej. To prawda?
Coś tam piszą ludzie na INTERNETACH, ile w tym prawdy ..nie wiadomo, ale ja nigdy z tym problemów nie miałem, ale np. takie 1.8/140 to i tak jeden w top 10 najmniej awaryjnych i polecanych silników.
Pozatym olej...no wiesz wziął małolat taką hondę i pałował i kręcił do 8 tys obrotów i później mówi że mu olej bierze.
oooo
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
i później mówi że mu olej bierze.
Kup od normalnej osoby która w normalny sposób eksploatowała.
MW9 napisał(a):Warto obejrzeć? Mam 70 km do niego i nie wiem czy opłaca się jechać?
Czy warto czy nie warto, czy się opłaca czy się nie opłaca, na to pytanie sobie odpowiedz sam, dla jednego będzie warto a dla drugiego nie, dziś cokolwiek komuś doradzić wiesz....nic nie pasuje.
Poza tym tyle rzeczy wymieniał, przy takim kilometrażu to musiało mu się sypać, albo kupił jakiegoś paździeża i wymieniał wszystko po koleji, albo wiesz eksploatował auto naprawdę Solidnie
nie mówię tu o oponach, klockach czy oleju, bo to normalne że się zmienia ale komputer tak z byle czego nie psuje się, pozatym czy ma rachunek na te 2000zł bo to raczej nowy musiał zakładać, i taki sterowniczek psuje się m.in. z ......przegrzania silnika
przeguby przy prawidłowiej eksploatacji też wytrzymują dłużej, ja mam auto z 2000R i przeguby są jeszcze fabryczne, a przeguby też wiadomo kiedy się psują
Tak więc fiacik musiał dostawać ostro w palnik
Widać to po opisie, jakieś podwójne rury, jakieś dystanse, kolektory, i inne tuningowane rzeczy.
Takie auta służą po to aby wyglądać i dostawać w palnik.
Także sam widzisz tobie podobają się zdjęcia, a mi się nie podoba opis.
Wg.mnie niby chciał sobie uatrakcyjnić ofertę opisem ile to on rzeczy nie nawymieniał a wg. mnie bardziej to szkodzi niż zyskuje, pozatym jeszcze pytanie jakie części zakładał bo jak najtańsze ryżówki to za rok trzeba będzie powtórzyć ponownie wymianę.
Ja gdybym miał kupować to tylko Benzyna + LPG nowy do założenia.
Skoro reduktor już zregenerowany, to zaraz polecą wtryski, zaraz się ważność butli skończy, itp....szkoda kasyna reanimację starego LPG, bo dołożysz 3/4wartości nowej instalacji i dalej masz starą.
Lepiej założyć nową instalację i użytkować.
Aczkolwiek są ludzie którzy szukają już z LPG bo taniej,
Są ludzie którzy chcą auto tak jak przyjechało z za granicy w ori stanie
Na tą VITARĘ klient czekał jak jeszcze w Polsce nie była, przyjechał, sprawdził, odebrał, nie trzebabyło picować, myć, polerować, prać, woskować, plakować i lizać, tak jak przyszła tak odebrał.
Tylko na zderzaku przednim leciuteńkie otarcie, ale to jest plastik.
Inny by przyjechał i za głowę łapał że na kawałku plastiku lekko przytarty, mimo że mechanika...IGŁA
[link do oferty na Allegro wygasł]A są tacy którzy jak będzie miało opony do wymiany lub spód do oczyszczenia i konserwacji to nie chce bo on ma postawić w garażu i nic przy aucie nie robić.
Popatrz sobie za Toyotą Auris 1.6 VVT-i 124KM , silnik BDB, LPG założysz, rozrząd na łańcuchu, nie żaden fiat, chevrolet, czy ford, toyota to jednak toyota i wsiadasz, palisz i jeździsz, a nie naprawiasz u mechaników.
i raczej tego auta też nie kupuje jakiś małolat do upalania, tzn. inaczej....ten samochód nie jest w kręgu dużego zainteresowania małolatów upalaczy