Kupno samochodu do około 25 tys. złotych

20 Kwi 2019, 20:08

NIe tylko parkingowa, możesz wykupić raport bo coś tam było :naughty:

[Raport z historii pojazdu jest przeterminowany. Sprawdź VIN ponownie]
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

20 Kwi 2019, 20:38

szybki napisał(a):...więc awaria w tym fiacie mogła nastąpić tylko jest ściema z tą kwotą albo ktoś się nie zna i dał się oszukać.

no wiesz do astry 1.4T sterownik w ASO też kosztuje 3000zł, tylko kto po 10 latach kupuje nowy sterownik, mało masz używek ?
do fiata może nowy w ASO fiata tyle kosztować,

ale i tak wątpię żeby kupował nowy za 1/10 ceny auta, kupił używkę za 200zł i podał cenę jak za nowy :lol: on się bardzo dobrze zna co ile kosztuje.

To są właśnie prywatni sprzedawcy
Ostatnio edytowany przez andrewb25, 20 Kwi 2019, 20:40, edytowano w sumie 1 raz
andrewb25
Stały forumowicz

20 Kwi 2019, 20:40

andrewb25 napisał(a):NIe tylko parkingowa, możesz wykupić raport bo coś tam było

Chyba sobie ją odpuszczę :D
MW9
Początkujący

Auto: brak

20 Kwi 2019, 21:05

MW9 napisał(a):Chyba sobie ją odpuszczę

Czemu? Sprawdź i tyle. A do tego bierz mocną poprawkę na kwoty napraw o ile ten temat jest Ci obcy.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

20 Kwi 2019, 23:13

andrewb25 napisał(a):tylko kto po 10 latach kupuje nowy sterownik, mało masz używek ?

Normalni ludzie, ja mam do wymiany sterownik komfortu i zamawiam nowy w aso, 2000zl naprawy tez wykonuje wszystkie w aso
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

21 Kwi 2019, 09:40

Raziel11 napisał(a):Normalni ludzie, ja mam do wymiany sterownik komfortu i zamawiam nowy w aso, 2000zl naprawy tez wykonuje wszystkie w aso

To że Ty tak robisz to nie oznacza normalności...bo inny będzie jechał i cośnienie w oponach uzupełniał w aso i też powie że to normalne a jeszcze inny ... i już nie wspomnę o tym że wiele awarii sterowników opiera się na wadach konkretnych podzespołów i firmy które to naprawiają wiedzą natomiast aso ma Ci wcisnąć następnego bubla no bo utrzymanie salonu kosztuje. Oni się cieszą i Ty się cieszysz :D

A do tego idealista od fiata kupował sterownik za 2k a bida nie naprawiła amora stukającego tia... :D
szybki
Moderator - Tuning

21 Kwi 2019, 20:10

Dzisiaj ktoś dodał takiego Avensis'a
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Drogo mi się wydaje. Zresztą jeszcze kilka godzin temu był 1000 zł droższy. Nie wiem jak Was, ale mnie denerwuje jak ktoś napisze, że auto jest tylko do pewnego dnia wystawione, a potem już nie będzie na sprzedaż. Według mnie, to takie szukanie klienta, żeby sobie pomyślał "Aaa! Trzeba kupować, bo za tydzień już nie sprzeda".
MW9
Początkujący

21 Kwi 2019, 20:49

MW9 napisał(a):Drogo mi się wydaje. Zresztą jeszcze kilka godzin temu był 1000 zł droższy

Cena z tyłka, opis też z tej samej części ciała...najfajniejszy tekst o wersji silnikowej :ok:

Szukaj tylko 1,8 fl.
szybki
Moderator - Tuning

21 Kwi 2019, 21:24

2.0 jest na bezpośrednim wtrysku więc LPG nie zamontujesz,
polecany jest 1.8 VVT-i :lol: i dlatego są nawet jeszcze droższe od 2.0 :lol:
poza tym wersje sedan mają mało miejsca, wersje kombi 1.8 FL toż to samo się sprzedaje na pniu
andrewb25
Stały forumowicz

21 Kwi 2019, 21:44

Jest jeden problem, bo mi kombi jakoś nigdy za specjalnie się nie podobało. Nieważne jakie. Po prostu nie podchodzi mi.
MW9
Początkujący

22 Kwi 2019, 10:46

Jasna sprawa, ja tylko piszę z punktu widzenia co jest bardziej poszukiwane i co się bardziej sprzedaje u nas. Każdy kupuje co mu pasuje, i się podoba, a taki sedanik ładnie też wygląda, i mi się podoba najbardziej, Ceny nie komentuję bo jeżeli przebieg się zgadza i był sprowadzony w całości z Niemiec to i tak jest to normalna cena za taką toyotę, wizualnie wygląda OK, chociaz nie rozumiem po co robić zdjęcia breloczkowi od kluczyków, dywanikowi, czy listwie na progu, czy tylnej lampie, szkoda że nie ma oryginalnych Alu, ale to jest szczegół, chociaż dokładając jeszcze 3-4 tys można już upolować jakąś biedną wersję T-27
andrewb25
Stały forumowicz

22 Kwi 2019, 10:56

andrewb25 napisał(a):Ceny nie komentuję bo jeżeli przebieg się zgadza i był sprowadzony w całości z Niemiec to i tak jest to normalna cena za taką toyotę

Cena będzie normalna po obejrzeniu auta oraz wyłożeniu kasy przez klienta. A niestety w pl.jest ciężko.
szybki
Moderator - Tuning

22 Kwi 2019, 11:07

Ja i tak raczej nie będę się interesował tą Toyotą skoro silnik słabo nadaje się do gazowania. Będzie trzeba to poczekam, aż coś się pojawi.
A co myślicie o Alfie Romeo Giulietta? Dobry samochód? Wiem jakie opinie panują o tych starszych modelach, ale słyszałem, że coś się poprawiło względem nich. Chociaż też nie wiem ile trzeba mieć minimum na taki model, bo pewnie coś ok. 30 tys. zł.
MW9
Początkujący

22 Kwi 2019, 11:11

Na mobile.de Ave z przebiegiem do 125 000km i z ostatniego roku prod. (2008) są całe 3szt

Najtańsza za 5800 Euro, druga 7850 Euro ( 1.8 ) i trzecia ...raczej poza zasięgiem finansowym :lol:

[link do mobile.de wygasł]

A tego niebieskiego Aurisa nie jedziesz oglądać ? wygląda OK, jak miał coś drobnego to sprawdzić, i negocjować. :D
Dobra Julietta 30tys+
na bezwypadkowe.net jest tam temat o juliettach,
u nas słabe to ma branie w podstawowych wersjach, w topowych bardziej ale na to trzeba mieć w zakupie pod 8-9 tys Euro za 1.7T rocznik 2011
No i Alfa jak to alfa z wartością leci na łeb na szyję, kupisz za 30 tys, to po 2 latach warte będzie 15 tys. :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

22 Kwi 2019, 11:31

andrewb25 napisał(a):mobile.de Ave z przebiegiem do 125 000km i z ostatniego roku prod. (2008) są całe 3szt

Najtańsza za 5800 Euro, druga 7850 Euro ( 1.8 ) i trzecia ...raczej poza zasięgiem finansowym

Z tymi pokazywankami na mobile to tak jak z opisami na allegro pt. 1szy właściciel, auto wyselekcjonowane, serwisowane w aso a Niemiec bucał jak sprzedawał...

Ty myślisz że 3szt. są wyznacznikiem realnej wartości damego modelu auta a do tego jest jeszcze jedna zasada identyczna jak w pl.czyli komp wszystko przyjmie więc możeszsobie wpisać nawet 20k.eur i nikt Ci nie zabroni.

Teraz akurat mam do sprzedaży 3auta mocno zwariowane i na mobile są średnio droższe o 30%. A moje są przeserwisowane, zarejestrowane i bezwypadkowe z mikro przebiegami i skąd one się wzieły u mnie na podwórku??? :D

Jeden ze sposobów: pilnujesz najdroższej oferty, po pół roku atakujesz i składasz swoją ofertę zazwyczaj niższą o 50% nieraz udaje się telefonicznie ale żeby być wiarygodnym dobrze to zrobić osobiście wychwytując wszystkie niuanse typu że auto już wrosło w trawę albo opony są wytarte...dobrze jeszcze położyć kasę na stół... :mrgreen:
Już nie wspomnę o autach w których jest motor shaden bo np.mechanik źle złożył rozrząd :D
szybki
Moderator - Tuning