REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
szybki napisał(a):Jeden ze sposobów: pilnujesz najdroższej oferty, po pół roku atakujesz i składasz swoją ofertę zazwyczaj niższą o 50% nieraz udaje się telefonicznie ale żeby być wiarygodnym dobrze to zrobić osobiście wychwytując wszystkie niuanse typu że auto już wrosło w trawę albo opony są wytarte...dobrze jeszcze położyć kasę na stół...
Już nie wspomnę o autach w których jest motor shaden bo np.mechanik źle złożył rozrząd
szybki napisał(a):Ja działam inaczej czyli obserwuje ogłoszenie za granicą, często piszę maila zaczepnego pt.witam, obserwuje Pana ofertę...
A po pół roku jak już ktoś ma dość to albo sam się odezwie albo ja zaproponuje interes.
andrewb25 napisał(a):maila?za granicą? pół roku? chłopie to gdzie ty kupujesz , piątek tydzień temu wystawiona była toyota auris 2008 R 1.6 benz 86 000km, 1właściciel, 4150 Euro, na ładnych 17'' w poniedziałek chciałem to kupić ale było już kilka rezerwacji na ten samochód więc pomimo zaoferowania najwyższej ceny bez negocjacji i tak sprzedali w pełnej cenie pierwszemu który to zarezerwował.
Tak to wygląda za granicą.
Auta które stoją za granicą pół roku nie podchodzę do nich, nawet na połowę ceny ich nie chcę. Takie auta wywozi się na Afrykę
Aurisek taki, za miesiąc może trafi do Polski, cena będzie pewnie z 25 000zł
szybki napisał(a):Nie musisz mi mówić jak szybko kupuje się okazj bo sam często z nich korzystam ale wtedy czas liczymy na godziny od pokazania się ogł.
szybki napisał(a):Co do maila to 40% kontaktów tak rozpoczynam, reszta to telefon lub kolega który akurat jest na miejscu i za flaszkę weryfikuje auto.
a są dla Ciebie jakies auta które nie mają takich problemów? prócz Hondy oczywiście bo widzę już któryś spamerski post o tej treścilukaszmonika napisał(a):I30 problemy z korozją i z silnikami
MW9 napisał(a): jest ok?