Kupno samochodu dostawczego z wypożyczalni

27 Sty 2009, 12:43

Witam,
Doradzcie mi proszę czy warto sie pakować w zakup samochodu dostawczego (Fiat Ducato) który wcześniej jeżdził w wypożyczalni? Teoretycznie ma przejechane 80 tys. km i był "w użyciu" 1.5 roku. Nie mam niestety zielonego pojęcia ile takie samochody robia rocznie. Boje sie, ze może mieć przekręcony licznik. Sprawdzenie w ASO nie do końca załatwi problem.
Stary sprzet juz powoli odchodzi w zaswiaty a na nowy mnie nie stać.
Będe wdzieczny za jakieś opinie osób ktore mają doświadczenie w tych sprawach. Przegooglowałem net w poszukiwaniu informacji o samochodach z wypożyczalni ale nie znalazłem niestety nic konkretnego.
Z góry dziękuje.
Czarek77
Nowicjusz

27 Sty 2009, 19:11

musisz sam obejrzeć ten samochód i zawieść go na serwis

ja kupowałem z wypożyczalni samochody osobowe i było wszystko OK , nie wiem jak z dostawczymi
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

28 Sty 2009, 13:17

watpie zeby firma pakowala sie w taki przekret, chyba ze handlarz byl po drodze
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

28 Sty 2009, 19:53

Dziękuje Koledzy za wskazówki:).
Czarek77
Nowicjusz

31 Sty 2009, 16:10

Nie powinieneś się niczego obawiać...
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Tory testowe Toyoty
    Prototyp każdego modelu Toyoty pokonuje co najmniej milion mil, nim trafi na taśmę produkcyjną. Większość testów odbywa się na torach w Belgii, Japonii i USA. Przedstawiamy miejsca, gdzie auta Toyoty są poddawane ekstremalnym ...