Kupno samochodu i nie rejestrowanie go

03 Cze 2011, 12:45

Witam. Mam pytanie dotyczące kupna samochodu i nie rejestrowania go.
Razem z kumplami wpadliśmy na pomysł żeby kupić jakiś samochód za nie duże pieniądze i sprzedać go na części zarabiając na tym.
Moje pytanie się dotyczy tego co się dzieje gdy kupimy od kogoś samochód sprawny, zarejestrowany z przeglądem i ubezpieczony po czym stary właściciel go wyrejestruje a my nie udamy się do ubezpieczyciela ani do urzędu aby go zarejestrować? Ktoś może się przyczepić czy samochód wtedy po prostu się rozpływa?
Następne pytanie to czy można kupić od kogoś samochód i od razu z umową kupna-sprzedaży udać się do szrotu po kwit ze złomowania czy należy najpierw samochód zarejestrować a potem dopiero załatwiać sprawy złomowania?
ramzes11
Nowicjusz

Miejscowość: Piotrków tryb.

03 Cze 2011, 18:11

ramzes11 napisał(a):Ktoś może się przyczepić czy samochód wtedy po prostu się rozpływa?

A co samochod to mgła... :?: :?: :mrgreen:
czy można kupić od kogoś samochód i od razu z umową kupna-sprzedaży udać się do szrotu po kwit ze złomowania czy należy najpierw samochód zarejestrować a potem dopiero załatwiać sprawy złomowania?

Mozesz z umową k/s oddac samochód do złomowania...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

03 Cze 2011, 18:18

za samą usługe utylizacji pojazdy zapłacisz 700pln, za podłożenie się gościa że zezłomował auto a tego nie zrobił HGW ile :mrgreen:
gdyby się dało tak zrobić jak mółisz połowa Polski miała by szroty w ogródkach :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus NX w pogoni za dziecięcymi marzeniami
    Jak trafić klipem reklamowym do inteligentnych odbiorców? Zbudować przekaz na pozytywnych uczuciach, wprawić w wibracje poczucie humoru i szybko zakończyć niespodzianką. Taki właśnie jest nowy, 30-sekundowy film reklamujący ...