21 Wrz 2013, 16:36
Witam Was ponownie. Chciałem Wam podziękować za wszelkie porady!
Właśnie wczoraj kupiłem samochód, który mimo wszystko jest inny niż przypuszczałem.
Szukałem toyoty avensis i znalazłem w dobrej cenie jeden zadbany model, w combi z silnikiem diesla D4-D 126 konnym. Bardzo bogato wyposażona. Rocznik bodajże 2006 w cenie ok. 30 tysięcy.
Niestety ktoś mnie ubiegł i gdy miałem się już po nią wybierać ktoś mi ja wykupił. Teraz nawet się cieszę z tego powodu.
Stwierdziłem że postawię na ekonomię i niezawodność, dlatego też zacząłem szukać niezniszczalnego 1.9 tdi.
Takim oto sposobem kupiłem VW Golfa 5, z owym 1.9 tdi 105 konnym. Wersję Tour bogato (jak na mnie) wyposażoną. Przebieg udokumentowany, auto garażowane, a wszelkie naprawy dokonywane w ASO. 160 tys przejechane, Stan wizualny idealny. Wracałem z nim na śląsk z Warszawy, (370 km) to ze średnia prędkościa 160 klm/h spaliłem ok. 16-17 l paliwa! Dla mnie to wynik rewelacyjny w porównaniu z moją A4. Z zakupu jestem zadowolony i cieszę się, że ten temat się zakończył.
Serdecznie dziękuję za wszystkie rady i propozycje. Dzięki wam miałem w czym wybierać. Pozdrawiam!