Kupno samochodu

05 Paź 2017, 19:40

Witam. Mam kilka pytań odnośnie samochodów jestem aktualnie na Kupnie samochodu i szukam czegoś trwałego mało łapiącego rdzę i dość zrywnego interesuje mnie tylko benzyna zaden tdi. Do wydania mam +/- 35tys rozglądam się za takimi samochodami ale nie wiem który z nich był by najlepszy d
odam że chce założyć gaz honda accord VII 2.4 190ps Audi A4 b6 1.8t 163/190ps. Mitsubishi lancer IX od 2010r 1.8 140. Ktoś może mi doradzić które wybrać Lub dołoży jakiś samochodzik od siebie do 35k z góry dzieki
Lansergjk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 04 2003
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Golf 4
Silnik: 1.9tdi 130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

05 Paź 2017, 20:42

Chąda ok, Ałdi ok ale w tej kasie raczej b7 (btw to do tego kraju ściąga się każdy szrot i baaaardzo ciężko będzie znaleźć coś w dobrym stanie + przepłacisz).
Lancer też spoko ale to niższy segment niż accord i a4, sporo osób narzeka na stosunek osiągi/spalanie.

Ode mnie:
- Volvo s40 2.4/2.5T (lub też większa/starsza/tańsza opcja s60 - tam każdy benzyniak będzie ok)
- Saab 9-3, wyróżniający się na drodze, świetne silniki, troszkę gorzej wykonane wnętrze
- Mondeo mk4 2.5T, duże, wygodne auto, pancerny silnik od volvo
-C5 2.0/140 na zawiasie hydro - wolniejszy ale za to komfort największy w klasie
Jako faworyta dorzucam Lagunę mk3 2.0T, świetny silnik, świetne auto, najlepszy na rynku stosunek jakość/cena/rocznik
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

05 Paź 2017, 22:11

Sab odpada reno też Mondeo czy accord co polecacie
Lansergjk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 04 2003
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Golf 4
Silnik: 1.9tdi 130
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2003

06 Paź 2017, 07:17

Lansergjk napisał(a):Sab odpada reno też Mondeo czy accord co polecacie

Mondeo
jzs
Początkujący

Miejscowość: Śląsk
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Ford Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCi
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    BMW Concept 4 Coupe: elegancja, dynamika i indywidualizm
    BMW Concept 4 Coupe, który będzie miał swoją światową premierę właśnie na salonie NAIAS 2013 w Detroit, pozwoli na wczesne spojrzenie w przyszłość średniej wielkości samochodu sportowego z nadwoziem coupe. Jego elegancja ...