Kupno samochodu

10 Kwi 2009, 19:50

Witam
Mam zamiar kupić Volkswagena Passata kombi B4 który ma 230 tys.przebiegu. I tu moje pytanie czy warto kupić z takim przebiegiem i czy trzeba będzie dołożyć w remont?
Prosze o pomoc
jarek1780
Nowicjusz

10 Kwi 2009, 20:18

Przeraża cię taki przebieg? z jednej strony to nie jest dużo ale z innej strony musisz się przygotować na wydatki jeśli chcesz jeżdzić bezproblemowo.Przede wszystkim sprawdż solidnie zawieszenie(wahacze) bo widzialem już Paska na drodze z urwanym wahaczem(po prostu pękł)Podam ci ile np.trzeba włożyć kasy w Audi A6 z przebiegiem ok.300 kkm z silnikiem common rail by jeżdzić bezstresowo i bezproblemowo,zaznaczam naprawy u najtańszych mechaników!Ok 20 tyś zlotych,wniosek?Czasami lepiej jest dolożyć do młodszego rocznika niż potem dokładac i dokładac. Zadajesz pytanie czy trzeba będzie dołożyć do samochodu,to zależy jak dbał o samochód poprzedni właściciel,przyglądnij się dobrze autu ,masz pewność ,że przebieg jest rzeczywisty?Jeśli wydasz wszystkie pieniądze jakie masz to możesz miec problemy,te nasze drogi sa paskudne ,zawieszenie dostaje w kość.230 kkm to nie jest dużo,ja jeżdżę samochodem ,ktory ma już ponad milion kilosów w kołach,dzisiaj założyłem wahacze Lemfordera,za miesiąc wymieniam łożyska i początek wydechu,chociaż mógłbym jeszcze pojeżdzić.wiesz o co mi chodzi?Patrz w jakim stanie jest samochód ,wydech ,opony,w ogóle czy właściciel oszczędzał czy dbał o samochodzik!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

10 Kwi 2009, 20:36

ten przebieg troche przeraża bo to zazwyczaj później łączy się z kosztami zależy mi żeby był kombi
To jaki doradzacie mi samochód i niedrogo mam na myśli ceny z rzędu
12-14 tys.
Pozdrawiam
jarek1780
Nowicjusz

10 Kwi 2009, 20:48

Z górnej półki jaką podałeś: [link do oferty na Allegro wygasł]

Z dolnej: [link do oferty na Allegro wygasł]

Wydaje się, że ten drugi nawet ciekawszy okaz. I nie sugeruj się tym, że nie bo Francuz.
Z FARTEM
mcj
Początkujący

Miejscowość: bydgoszcz

10 Kwi 2009, 20:58

230tys w takim passacie to za duzo??Znajomy ma passata b3 kombi z przebiegiem bodajze teraz ma cos 306tys i jezdzi nim dalej bez zadnego dokladania
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Kwi 2009, 11:05

jeszcze się porozglądam i może się zdecyduje na tego passata
Dziękuje kolegon za pomoc i pozdrawiam
jarek1780
Nowicjusz

11 Kwi 2009, 17:35

zeby on tylko miał te 230kkm...
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

11 Kwi 2009, 19:27

Takk jak Pawlo napisał, żeby miał te 230kkm. Z drugiej strony to zależy od tego jak był silnik eksploatowany. Znajomy ma Toledo z 96 1.8 ma wg. licznika 210kkm i silnik cyka jak ta lala. Tak naprawdę to dla silnika najgorsze jest przegrzanie i brak oleju ew. stary olej.
adamires
Początkujący

Miejscowość: World