Kupno samochodu

10 Kwi 2009, 19:50

Witam
Mam zamiar kupić Volkswagena Passata kombi B4 który ma 230 tys.przebiegu. I tu moje pytanie czy warto kupić z takim przebiegiem i czy trzeba będzie dołożyć w remont?
Prosze o pomoc
jarek1780
Nowicjusz

10 Kwi 2009, 20:18

Przeraża cię taki przebieg? z jednej strony to nie jest dużo ale z innej strony musisz się przygotować na wydatki jeśli chcesz jeżdzić bezproblemowo.Przede wszystkim sprawdż solidnie zawieszenie(wahacze) bo widzialem już Paska na drodze z urwanym wahaczem(po prostu pękł)Podam ci ile np.trzeba włożyć kasy w Audi A6 z przebiegiem ok.300 kkm z silnikiem common rail by jeżdzić bezstresowo i bezproblemowo,zaznaczam naprawy u najtańszych mechaników!Ok 20 tyś zlotych,wniosek?Czasami lepiej jest dolożyć do młodszego rocznika niż potem dokładac i dokładac. Zadajesz pytanie czy trzeba będzie dołożyć do samochodu,to zależy jak dbał o samochód poprzedni właściciel,przyglądnij się dobrze autu ,masz pewność ,że przebieg jest rzeczywisty?Jeśli wydasz wszystkie pieniądze jakie masz to możesz miec problemy,te nasze drogi sa paskudne ,zawieszenie dostaje w kość.230 kkm to nie jest dużo,ja jeżdżę samochodem ,ktory ma już ponad milion kilosów w kołach,dzisiaj założyłem wahacze Lemfordera,za miesiąc wymieniam łożyska i początek wydechu,chociaż mógłbym jeszcze pojeżdzić.wiesz o co mi chodzi?Patrz w jakim stanie jest samochód ,wydech ,opony,w ogóle czy właściciel oszczędzał czy dbał o samochodzik!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

10 Kwi 2009, 20:36

ten przebieg troche przeraża bo to zazwyczaj później łączy się z kosztami zależy mi żeby był kombi
To jaki doradzacie mi samochód i niedrogo mam na myśli ceny z rzędu
12-14 tys.
Pozdrawiam
jarek1780
Nowicjusz

10 Kwi 2009, 20:48

Z górnej półki jaką podałeś: [link do oferty na Allegro wygasł]

Z dolnej: [link do oferty na Allegro wygasł]

Wydaje się, że ten drugi nawet ciekawszy okaz. I nie sugeruj się tym, że nie bo Francuz.
Z FARTEM
mcj
Początkujący

Miejscowość: bydgoszcz

10 Kwi 2009, 20:58

230tys w takim passacie to za duzo??Znajomy ma passata b3 kombi z przebiegiem bodajze teraz ma cos 306tys i jezdzi nim dalej bez zadnego dokladania
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Kwi 2009, 11:05

jeszcze się porozglądam i może się zdecyduje na tego passata
Dziękuje kolegon za pomoc i pozdrawiam
jarek1780
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus GS - samochód do driftu
    Większy brat Lexusa IS to kolejna warta rozważenia propozycja do driftu. Tylnonapędowe auto jest produkowane od 1993 roku, a pierwsza i druga generacja modelu również występowały z silnikiem 2JZ. W ofercie była dostępna ...
    Dacia Duster Blackshadow nowa seria limitowana
    Wszechstronny SUV marki Dacia przybiera nową szatę miejskiego stylu. Dzięki starannie dobranym elementom wystroju zewnętrznego Duster Blackshadow nie pozostanie niezauważony. Wyróżnia go między innymi krata wlotu powietrza ...

11 Kwi 2009, 17:35

zeby on tylko miał te 230kkm...
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

11 Kwi 2009, 19:27

Takk jak Pawlo napisał, żeby miał te 230kkm. Z drugiej strony to zależy od tego jak był silnik eksploatowany. Znajomy ma Toledo z 96 1.8 ma wg. licznika 210kkm i silnik cyka jak ta lala. Tak naprawdę to dla silnika najgorsze jest przegrzanie i brak oleju ew. stary olej.
adamires
Początkujący

Miejscowość: World