Kupno samochodu w niemczech - co gdzie i jak?/ koszt

24 Kwi 2007, 18:12

Witam. Wiem, że były juz podobne tematy ale prosze Was abyscie udzielili mi łopatologicznej odpowiedzi co i jak po kolei zrobić. Mianowicie:
Jadę do niemiec i idę do komisu kupis auto powiedzmy że wybrałem sobie Volvo S40 1.9TD rocznik 1997 za 4000 euro i co dalej ? co muszę i gdzie załatwić w niemczech ? i jakie opłaty sa w polsce? czy za taka pojemnośc silnika sa wieksze opłaty i za wiek samochodu? Bardzo dziekuję za udzielenie odpowiedzi. ( A nie będę załatwiał sam wszytskiego, mam w niemczech szwagra który mieszka tam 10 lat takze nie bedzie problemu z dogadaniem się)
roszej
Nowicjusz

25 Kwi 2007, 18:20

W komisachwszystk owiedzą... stoją nawet gotowe auta już wyrejstrowane tylko płacić i brać... A co w polsce to masz w temacie "Autko z Austrii".
Pozdrawiam ;)
laciu
Początkujący

Miejscowość: Siepraw
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    15 lat sukcesów Toyoty Prius
    15 lat temu została zaprezentowana pierwsza generacja Toyoty Prius, której debiutowi towarzyszyło hasło "w samą porę na 21 wiek". Półtorej dekady później, najlepiej sprzedający się samochód hybrydowy ...