Witam. Więc problem polega na tym
Zakupiłem całe auto z Holandii przyjechałem nim itp.
Niestety zdarzył się problem zgubiłem dokumenty od tego pojazdu. Czyli jest ono niczyje ani Holandii ani Polski, dokumentów nie mogę zdobyć niestety.
Czy byłaby taka możliwość, żeby kupić auto w polsce rejestrowane ale uszkodzone ? i rozebrane częściowo, i powkładać do niego podzespoły z tego auta sprowadzonego ?
Ja uważam,że można coś takiego zrobić - wazne aby to kupione auto miało dobry silnik (bo jego raczej od tego sprowadzonego auta nie mozesz wymienic) jak i musi zostać nr. nadwozia a reszta jak kokpit, fotele, nawet drzwi mozesz wymienić od tago auta ,które sprowadziłeś i po problemie.
które to w polsce ?
bo to z polski jest częściowo rozebrane, czyli ma wypróznione wnętrze, przód jest uszkodzony a silnik wywalony i właśnie sam silnik jak i wnętrze chciałem włożyć do tego auta rozbranego.
[ Dodano: Pią Sty 29, 2010 20:02 ] a tak apropo jest między nimi różnica roczników, ale to chyba najmniej ważne
Nie możesz przełożyć silnika z auta sprowadzonego bo nie masz na nie papierów - jak chcesz kupić uszkodzone auto z polski to tylko z silnikiem a reszte możesz wymieniać.
Ostatnio edytowany przez piotrpz87, 29 Sty 2010, 20:23, edytowano w sumie 1 raz
Najpiękniejsze samochodowe trasy Europy Nie trzeba być fanem przygód agenta 007, by pamiętać, jak w jednym z filmów brawurowo pędził on na trasie nicejskiej swoim samochodem. James Bond wsławił się wieloma rzeczami – począwszy od niewątpliwego ...
Duże przenośne szybkie ładowarki - powerbank do auta elektrycznego Volkswagen przedstawia przenośną ładowarkę umożliwiającą szybkie zasilanie aut w energię elektryczną. Działa ona na zasadzie „powerbanku”, urządzenia pomocniczego do telefonu komórkowego. Niezależnie od ...
Trzeba mieć. Jedynie nr silnika nie jest wpisywany w dowodzie rejestracyjnym - i dlatego mówią,że silnik jest częścią wymienną.
bo jest częścią wymienną
skoro nr silnika nie jest wpisywany w dowód to w jaki sposób ktoś sprawdzi skąd pochodzi tan silnik? i jakie papiery musiałby mieć?
Fakt przyznaje się do błędu.
Nie trzeba mieć papierów przy wymianie silnika - nalezy tylko udać się do stacji kontroli pojazdów i zrobić badanie techniczne i potem do WK to zglosić ale tylko w przypadku jak zmienia się silnik np. z 1,4 na 2,0.
Niestety dokumentów nie odtworze bo według Prawa Holenderskiego Auto wydane do eksportu, już ich dalej nie interesuje i nie mają obowiązku wystawić dokumentów a raczej prawa, ale mam jeszcze 2 opcje żeby go ewentualnie zarejestrować i będę próbował jak nie to tylko kupno uszkodzonego
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.