Kupno w Niemczech,sprowadzenie,sprzedaż w Polsce-formalności

09 Maj 2012, 17:02

Witam, mam pytanie: jak wygląda sprawa sprowadzenia samochodu z Niemiec i sprzedaż w Polsce? Mam na myśli formalności, papiery i prawo. Czyli co musze załatwić w Polsce po sprowadzeniu auta jak chcę je jedynie sprzedać, czy muszę ze sprzedającym w Niemczech jakieś specjalne papiery spisywać itp i jakie są tego koszty ( mam na myśli zestawienie kosztów sprowadzenia auta pod sprzedaż w Polsce , podatki itp aby mniej więcej się zorientować ile to będzie : KWOTA ZE PRZEDANEGO AUTA - KWOTA KUPIONEGO AUTA - WSZYSTKIE POŚREDNIE WYDATKI).
Jeżeli jest to ważne interesują mnie samochody nie tańsze niż 20.000 PLN, nie droższe niż 35.000 i sprawne, bo to nie ma być moje jedyne źródło dochodów tylko dorobienie troche ale bardziej chodzi o zajmowanie się czymś co lubię w ramach luzu, ponieważ mam pewnien kapitał i dzięki niemu chce się zająć czymś co będzie sprawiało mi przyjemność a ogladanie samochodów, jazdy próbne sprzedaż tutaj z niewielkim zyskiem (byle nie stratą) będzie w porządku:). Mam nadzieję że mnie ktoś zrozumie i pomoże, z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
starebuty
Obserwowany

Prawo jazdy: 30 07 2009
Auto: Fiat Punto 1.2

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wymienić samemu koło w samochodzie osobowym?
    Sprawna wymiana koła w samochodzie wymaga pewnej praktyki, ale dobrym punktem wyjścia może być teoretyczne opanowanie tej operacji. Co jest niezbędne i w jakiej kolejności należy wykonywać poszczególne czynności? Wyjaśniamy ...