16 Lip 2012, 12:52
Na razie to ma być auto na zakupy i wyjazdy "w razie jakby była potrzeba", czyli także wakacje. Myślę, że 50-100km tygodniowo max, chyba, że znajdę pracę, która będzie wymagała ode mnie częstszych podróży. Auto trzy-drzwiowe. btw. jakie są plusy i minusy zakupu auta 3-drzwiowego kontra 5-drzwiowego? Ile zyskam przy ewentualnej sprzedaży w przypadku zakupu 5-drzwiowego?
Z tego co wiem, dużo aut jest obecnie produkowanych celowo tak, by psuły się zaraz po okresie gwarancyjnym, a dodatkowo, niektóre psują się w trakcie takiego okresu (pomijam przypadki rozwalenia auta przez posiadacza/kierowcę).
Ponieważ branża odeszła od produkcji aut czysto mechanicznych (a szkoda, bo takie bym kupił najchętniej) i idzie w technologie dające jej większą kontrolę nad klientem, chcę kupić auto, które posłuży mi wiele lat (nawet i 10+), chyba, że sytuacja życiowa wymusi na mnie kupno czegoś większego.
Dobrze, żeby auto było wydajne (mało paliło). To warunek konieczny.
Co prowadzi mnie do pytania o instalację LPG. Jakie, oprócz niższych kosztów użytkowania, są zalety i wady instalacji gazowej w aucie?
Rozważam np. następujące opcje: skoda citigo/vw up!, kia picanto. Inne? Jakie? Dlaczego?
Ostatnio edytowany przez
autofish, 16 Lip 2012, 13:43, edytowano w sumie 1 raz