Ładny sedan do 7 tys

28 Cze 2015, 23:47

Witam.
Szukam jakiegoś sedana, który zastąpi mojego peugeota.
Auto ma ładnie wyglądać, silnik max 2,0 w benzynie albo Dieslu. Gaz odpada.
Na autko chciałbym wydać max 7 tys z możliwością dołożenie 1 tys do auta lub na poprawki. Mam 19 lat, będę studiował, więc bardzo dużo nie będę jeździł, więc jazda ma sprawiać przyjemność. Lubię agresywny wygląd aut. Na oku oczywiście w takim przypadku wpadły mi auta od BMW i Mitsubishi Galant VIII.
Chciałbym zasięgnąć o wasze opinie, jak i ukazanie jak dane auto radzi sobie pomimo swoich lat.
Dziękuję z góry i pozdrawiam
MrVentres
Nowicjusz

Auto: Nie mam

29 Cze 2015, 07:10

BMW to najlepiej E34 bądż E36,za 6-7k znajdziesz już coś sensownego,szukaj z silnikiem 2.0 najlepiej.
Galant też wart zainteresowania.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Lip 2015, 14:57

Wszystkie sportowe i pseudo sportowe auta za 7 k to skarbonki bez dna. Większość to trupy, po mocno wypadkowej przeszłości albo zajechane "na czerwonym polu" silniki ,przez łbów co mają sieczkę zamiast mózgu...

MrVentres napisał(a):max 7 tys z możliwością dołożenie 1 tys do auta lub na poprawki

...na poprawki..? Przecież w zasadzie takich aut już fizycznie nie da się poprawić !!! :D często drugie 7 k nic nie da... :yes:

Poszukaj sobie lepiej "normalnego" samochodu od normalnego człowieka. No chyba ,że chcesz jako student robić nocami w markecie, żeby reanimować stale złom,którym i tak będziesz się bał dalej gdzieś pojechać.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna