Laguna 1 2.2td 2000r opinie

10 Lis 2014, 17:53

Mam zamiar kupić drugie autko i tak zastanawiam się nad tą właśnie Laguną.Ogólnie chodzi mi o silnik,który lepszy 1.9dci(107km),czy 2.2td(113km),który więcej troszkę spali,ale jego konstrukcja jest prosta.Proszę o opinie.
alfa145boxer
Aktywny

Miejscowość: POZNAŃ

10 Lis 2014, 18:08

To w 2000 roku jeszcze wychodziła Laguna z 2.2 dT? W czasopismach motoryzacyjnych skłaniają się raczej ku 1.9dTI (98 koni), ale wydaje mi się, że po pierwsze szukać auta zadbanego, w drugiej kolejności patrzeć na silnik.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

10 Lis 2014, 18:49

Wychodziły jak najbardziej,ale dTi odpada,za głośny silnik. Ogólnie mam czas na zakup auta,więc to musi być egzemplarz nie zajechany,dlatego szukam tylko tych jednostek,co wcześniej wymieniłem,bo dTi jest sporo,których żywot dobiega końca.
alfa145boxer
Aktywny

Miejscowość: POZNAŃ
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, nie daj się wiosennemu zmęczeniu
    Choć tzw. wiosenne przesilenie nie jest jednostką chorobową, wielu kierowców właśnie o tej porze roku skarży się na gorsze samopoczucie i uczucie zmęczenia. Jak wpływa to na zdolność prowadzenia i bezpieczeństwo jazdy? ...
    Mówisz ogrzewanie postojowe, myślisz ...
    Webasto to jeden ze 100 wiodących dostawców przemysłu motoryzacyjnego, najbardziej znany kierowcom z produkcji systemów ogrzewania postojowego. Niemiecka firma z miejscowości Stockdorf ma tradycję, sięgającą ...