Witam wszystkich
![Uśmiechnięty :)]()
Znalazłem wiele podobnych tematów, jednak zaden nie odzwierciedlał mojego problemu w całości, stąd mój temat z prośbą o pomoc, sugestie...zacznę od początku;
Od pewnego czasu mam problemy z autem; na początku samochód przygasał na wolnych obrotach, jednak po wyczyszczeniu przepustnicy problem ustąpił, ale nadal występował problem z nierówną pracą silnika i drżeniem. Teraz problem jest większego kalibru; zaczęło się od tego, ze auto nagle zgasło podczas jazdy, problem był z odpaleniem, jednak po odpięciu na chwile akumulatora i podociskaniu wszystkich wtyczek, bezpieczników, itp, samochód zapalił i przez pewien czas był spokój. Od kilku dni mam problem z odpaleniem samochodu; jeśli zapali, to na zimnym silniku, lub na chwile zapali i zgaśnie. Podczas jazdy zapali się często servis, oraz kontrola poślizgu..taka, która się zapala przy wyłączeniu esp i już wtedy wiem, ze auto nie zapali po wygaszeniu silnika.
Dodam, że auto nie zgaśnie, wszystko jest ok, jednak ponowny rozruch silnika nie jest już możliwy...sytuacja kilkakrotnie miała już miejsce. Jeszcze jedna rzecz, jaką zauważyłem, że w okresie, odkąd pojawił się ów problem, podczas jazdy niekiedy odczuwam szarpnięcie....szarpnie raz i pozniej już auto płynnie jedzie..co jakiś czas pojedyńcze szarpnięcie występuje. Serwis i
kontrolka poślizgu gasną po wyłaczeniu i ponownym załączeniu zapłonu.
Starałem się jak najlepiej opisać problem. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie
![Uśmiechnięty :)]()