Laguna 2 1.9 DCI czerowna kontrolka mruga..

11 Sty 2012, 20:49

Witam.

Mam problem z Renia taki..

przed wczoraj brat jechał mi zatankować auto i nie dojechał.. brakło paliwa.. dolałem 5 litrów ropy, papką doprowadziłem paliwo do filtra odpalil wszystko ok! ale.. zaczęła mrugać kontrolka silnika i napis stop. może być nadal nie odpowietrzony układ paliwowy?
kolasek
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 04 2007
Auto: Laguna 2 1.9 DCI

11 Sty 2012, 22:40

Jak jezdzi, to znaczy ze sie odpowietrzyl, zeby nie wrozyc z fusow podjedz do warsztatu i odczytaj kod bledu.

Jezdzenie na rezerwie do samego konca, jest bardzo glupie... pompa paliwa potrafi przez filtr paliwa przeciagnac syf z dna zbiornika, a wtedy masz po wtryskiwaczach. Nie mowie ze masz cos wtryskwiaczami odraz, ten check moze byc zwiazane z zupelnie czyms innym, a to ze akurat teraz ci sie zapalil moze nie byc zwiazane z tym ze paliwo sie skonczylo.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Renault 5 Prototype - samochód elektryczny
    Renault 5 Prototype pokazuje ambicje marki – Renault chce upowszechnić dostęp do samochodów elektrycznych dzięki modelowi, który wejdzie do sprzedaży w 2024 roku. Stylistyka nowego modelu nawiązuje do ...