Laguna 2.2d wolnossący?

16 Maj 2011, 21:10

co sądzicie o tym dieslu? jak bardzo jest trwały? rozumiem że jeżeli nie ma turbiny to jest mało awaryjny? na pewno mułowaty :wink: ale jak z trwałością, nie wiem czy kupić diesla bez turbo czy kupić jakąś benzynke 8v i zagazować

czy są to :wink: diesle bardzo wytrzymałe? czekam na opinie
piotr1234543
Początkujący

Zdjęcia: 1
Miejscowość: sulechów

17 Maj 2011, 05:24

Cóż,wtrysk pośredni,silnik wolnossący,tak, te silniki należą do trwałych,tylko patrz oczywiście na stan,oraz to, czy nigdy nie był zagotowany(awarie wiatraków,czujników,termostatu).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

17 Maj 2011, 14:35

Z zasady im diesel starszy tym bardziej wytrzymały. Turbina nie jest czymś złym jej awaryjność zależy od sposoby eksploatacji.
Grigorij
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

17 Maj 2011, 16:37

mogę kupić taką lagunę za 5.000, przebieg w okolicach 260 tys, 98 jeszcze przed liftem z klimatyzacją manualną tego co wiem to laguna miła 2 drobne stłuczki , poducha niby cała

jak dla mnie trochę podejrzany ten przebieg jak na diesla, auto było sprowadzane w 2001 r z Niemiec

czy wystarczy zwykła stacja diagnostyczna żeby sprawdzili stan ogólny auta i czy nie bylo mocno walone? czy tylko aso?
pozdrawiam
piotr1234543
Początkujący

17 Maj 2011, 17:07

Przebieg niech cię nie interesuje,nie patrz na to :!: Gdy kupowałem Mercedesa przebieg mnie nie interesował,tylko stan auta,serwis? tak ,to bardzo dobry pomysł,zapłacisz trochę ale unikniesz potem ewentualnych kosztów.Silnik Diesla sprawdzisz w prosty sposób,jazda próbna,pod górę,solidna jazda,zagotuje czy nie,zadymi spod machy czy nie!? Gdy silnik mocno się nagrzeje wyłącz go a potem odpal,wyłącz i odpal i tak kilka razy.Serwis zbada autko i powiedzą co jest do roboty :!: :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

17 Maj 2011, 18:42

Kwestia ceny i stanu technicznego.
Miałem chwile taka lagunę i nie polecam.
Nie pali mało a słabo jeździ.
Zawias tylni na belce nieszczęsnej-> więc pierwsze co sprawdź!, zerknij czy dobrze pali na ciepło, zobacz czy działa nawiew bo jest wada fabryczna i ze skraplacza kapie na wentylator co powoduje spalenie wiatraka przy klimatroniku tak sie dzieje;/
Ceny wentylatorów -> kosmos nawet używanych; od Angoli nie pasują bo kręcą się odwrotnie;/.Bywały problemy ze skrzyniami w tym silniku i w półosiami.
Pozdro.
Pozdrawiam.
przemo.d
Początkujący

Miejscowość: Polska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odświeżony crossover Mitsubishi ASX
    W polskiej ofercie Mitsubishi Motors debiutuje właśnie odświeżony model najpopularniejszego modelu tej marki w Polsce i Europie – crossovera Mitsubishi ASX z nowym silnikiem Diesla. Wzbogacono wyposażenie pojazdu, silnik ...

17 Maj 2011, 18:46

to może jednak lepiej kupić w benzynie 8v i załozyć w przyszłosci gaz?
piotr1234543
Początkujący